Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:49:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O nouă escrocherie face victime în România. Motorina care distruge maşina


23 iunie 2015

Un lichid care conţine apă, coloranţi şi gaz petrolier este vândut la colţ de stradă drept motorină, informează stirileprotv.ro. Vânzătorii susţin că această motorină este una de calitate, însă în realitate lichidul distruge maşina.

Reporterii postului de televiziune au negociat cu vânzătorii de motorină contrafăcută şi i-au filmat cu o cameră ascunsă.

Potrivit sursei citate, vânzătorii de motorină falsă îşi găsesc clienţi la mica publicitate. Reporterii ProTV au intrat în legătură cu unul dintre ei, iar acesta le-a promis 300 de litri.

La marginea localităţii Drajna, din judeţul Călăraşi, reporterii au fost aşteptaţi de 4 bărbaţi care le-au prezentat „motorina”: aceasta stătea în câteva zeci de bidoane, sub o folie, la marginea drumului.

Întrebaţi dacă motorina este îndoită cu apă, vânzătorii au negat: „Aceştia de la Slobozia nu are acte şi mi le aduce şi mie băieţii de acolo. Şi eu le spun, dacă ai mizerie nu mi-o iei. Eu îţi bag un full aici şi mă plimb cu tine cât vrei tu, cum poate să fie îndoită asta cu apă?”.

Bărbaţii vindeau motorina cu 2,5 lei litrul, adică la jumătate faţă de preţul de la pompă.

Jurnaliştii au luat doar o probă din bidoane şi au predat-o laboratorului Facultăţii Tehnologia Petrolului de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti. Specialiştii au stabilit că motorina avea în ea foarte multă apă.

Unul dintre păgubiţi a povestit pentru postul de televizune cum lichidul cumpărat i-a distrus maşina: „Am luat o tonă jumătate. Am băgat 30 de litri în maşină ca să ajung şi acasă”.

Potrivit specialiştilor, lichidul ajunge în camera de ardere a motorului şi, pentru că nu se aprinde ca motorina, se acumulează aici şi provoacă daune mari. Clientul păgubit a dat 1.500 de euro pe reparaţia motorului.

„Se pot îndoi biele, se pot sparge pistoane. Se pot îndoi supape. O avarie majoră a motorului: trebuie desfăcut complet şi refacut”, a explicat pentru ProTV Cosmin Cretu, directorul unui service.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro