Marţi, 23 aprilie 2024 - 9:56:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Decizie a instanţei în cazul şefei de promoţie eliminată de la BAC


17 iulie 2015

Alexandra Burtă, şefa de promoţie de la Colegiul Tehnic „Unirea“ din Ştei, care a fost eliminată de la Examenul de Bacalaureat, fiind acuzată că a fraudat examenul, a obţinut la Tribunalul Bihor o hotărâre de anulare a deciziei Inspectoratului Şcolar Bihor prin care eleva fusese sancţionată.

Judecătorii au admis acţiunea formulată de Alexandra Burtă şi au suspendat efectele procesului verbal prin care eleva a fost eliminată de la Examenul de Bacalaureat la disciplina Matematică.

Decizia în dosar a fost luată astăzi şi poate fi contestată în termen de 5 zile de când a fost comunicată.

Iată decizia judecătorilor de la Tribunalul Bihor:

„Admite acţiunea formulată de reclamanta BURTA ALEXANDRA MARIA în contradictoriu cu pârâtul INSPECTORATUL ŞCOLAR al JUDEŢULUI BIHOR prin COMISIA JUDEŢEANĂ de BACALAUREAT BIHOR şi COMISIA de BACALAUREAT din CENTRUL de EXAMEN COLEGIUL TEHNIC „UNIREA” ŞTEI, având ca obiect suspendare act administrativ şi în consecinţă: Dispune suspendarea efectelor Procesului verbal de sancţionare a candidatului nr. 032/07.07.2015 de la Centrul de examen nr. 309 din Unitatea de învăţământ Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei, privind eliminarea reclamantului de la examenul de bacalaureat disciplina – matematică, până la pronunţarea instanţei de fond. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 16.07.2015.”.

Alexandra Burtă, reprezentată de avocatul Kolozsi S. Arpad, a depus o plângere împotriva Inspectoratului Şcolar al Judeţului Bihor şi împotriva Comisiei de Bacalaureat din Centrul de Examen de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei.

Alexandra Burtă: „Eu mi-am văzut de lucrarea mea”

Atât Alexandra Burtă, cât şi părinţii săi, susţin că eliminarea sa din Examenul de Bacalaureat nu este corectă deoarece tânăra nu ar fi făcut nimic greşit în timpul probei de Matematică.

Fata a avut în liceu numai medii de 10 şi plănuia să se înscrie la Facultatea de Medicină, specializarea Farmacie.

„Nu s-a întâmplat absolut nimic în timpul examenului. Fiecare şi-a văzut de lucrarea lui. Supraveghetorii nu ne-au atras atenţia. Eu mi-am văzut de lucrarea mea, nu am avut nicio treabă cu nimeni din jurul meu”, a declarat eleva pentru digi24.ro.

Părinţii ei îi susţin nevinovăţia.

“Ce vină are Alexandra că a fost pusă strategic în bancă de către profesorii supraveghetori? A fost aşezată în mijloc pentru ca restul elevilor să poată copia după ea. Fata şi-a făcut lucrarea, şi-a făcut ciorne, dar nu a comunicat nimic cu nimeni, nu a dat subiectele rezolvate celorlaţi. A fost eliminată pentru că a fost considerată sursă. Era treaba ei să îşi supravegheze timp de trei ore ciornele şi colegii?“, a spus Voicu Burtă, părintele elevei, pentru adevarul.ro.

În schimb, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că Alexandra Burtă a încercat să fraudeze examenul şi că a cooperat cu ceilalţi candidaţi din sală, după cum s-a văzut în imaginile surprinse de camerele de filmat.

„Din păcate, fiind caz special, şi eu am fost impresionat. Am cerut corpului de control analiza. Din păcate s-a confirmat, nu a fost un simplu accident. A cooperat în examen cu colegii din stânga şi din dreapta. A fost reverificat acest caz punctual”, a spus Sorin Cîmpeanu într-o intervenţie la Realitatea TV.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro