Marţi, 19 martie 2024 - 9:23:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Maşinile parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate de autorităţi


18 iulie 2015

Niciun autovehicul parcat neregulamentar nu mai poate fi ridicat de autorităţi începând de miercuri, când decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost publicată în Monitorul Oficial. Decizia instanţei supreme a stabilit că procedurile de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar erau emise ilegal, prin hotărâri ale consiliilor locale, care suprareglementau în raport cu legi superioare precum hotărâri de Guvern.

Decizia instanţei supreme prin care se stabileşte că procedurile de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar sunt emise ilegal, prin hotărâri ale consiliilor locale, a intrat în vigoare din această săptămână, după ce miercuri actul a fost publicat în Monitorul Oficial. Aceste hotărâri ale municipalităţilor sunt lovite de nulitate după această decizie.

Judecătorii au explicat în decizia lor că administraţiile publice locale nu au competenţa de a reglementa procedura de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar, ci doar Guvernul, conform avocatnet.ro.

„Ridicarea vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă, ca măsură tehnico-administrativă, accesorie unei fapte sancţionate contravenţional referitoare la nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice, înţeleasă ca măsură de restabilire a ordinii publice, aparţine unei competenţe partajate a autorităţilor administraţiei publice locale, ceea ce presupune că atribuţiile de reglementare aparţin autorităţilor administraţiei publice centrale (Guvern), iar cele de executare, în concret, a măsurii, autorităţii administraţiei publice locale”, se arată în decizia ÎCCJ nr. 9/2015.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro