Joi, 28 martie 2024 - 12:09:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primul sat din România cu o cârciumă în drum


24 iulie 2015

Un şofer de la Ambulanţa Vaslui a reuşit în ultima clipă să evite o tragedie pe o şosea din comuna vasluiană Poieneşti. Echipajul de pe salvare se îndrepta spre o intervenţie, însă le-a fost dat totul peste cap după ce de pe o terasă a apărut din senin în faţa maşinii un bărbat.

„Am fost solicitaţi în localitatea Poieneşti pentru a prelua o persoanã, victima unei agresiuni. Chiar înainte de a ajunge la solicitare, s-a întâmplat să-mi sară înaintea maşinii un bărbat. Eram cu piciorul pe frână şi am reuşit să opresc la timp, dar s-a lovit de bara de protecţie, apoi a căzut pe asfalt.

M-am dat jos, i-am pus guler cervical şi i-am acordat primul ajutor. Am solicitat şi sprijinul colegilor. Bărbatul a fost preluat şi dus la spital”, a povestit şoferul de pe ambulanţă, Romică Ciciu, pentru vremeanoua.ro.

Însă marea ciudăţenie este faptul că respectiva cârciumă are ieşirea direct în şosea, drum judeţean.

„Normele legislative spun că, din mijlocul drumului şi până la un eventual gard trebuie să existe o distanţă de minim 11 metri în stânga drumului şi 11 metri în dreapta. Cine nu respectă aceste norme, nu poate primi autorizaţie de construcţie. Dacă, totuşi, construieşte, atunci ar trebui să se implice autorităţile locale să-l someze să-şi demoleze construcţia sau pot interveni şi demola chiar ei, dacă situaţia o impune”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalachi, pentru vremeanoua.ro.

Drumul Judeţean care trece prin Poieneşti are o lăţime de aproximativ cinci metri, iar de la axul şoselei până la intrarea în terasă sunt în jur de 2,5 metri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro