Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:04:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Olimpicii români sunt cei mai buni din Europa la chimie


30 iulie 2015

Elevii români s-au întors acasă de la Olimpiada Internaţională de Chimie, găzduită de Baku (Azerbaidjan) cu patru medalii: două de aur şi câte una de argint şi bronz.

Rezultatele obţinute la cea de-a 47-a ediţie a concursului internaţional de chimie plasează România pe primul loc în Europa şi pe poziţia şasea în lume.

Dumitru Călugăru, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a cucerit aurul, după ce, la precedentele două ediţii ale Olimpiadei Internaţionale de Chimie, câştigase câte o medalie de argint.

Andrei Iliescu (clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) este al doilea medaliat cu aur al României la Baku.

Cei doi s-au clasat în Top 10 la finalul concursului, scrie edu.ro.

Paul Haidu-Gerea, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, a câştigat argintul, în timp ce Vlad Mihai Mandric (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) a cucerit bronzul, după ce, la ediţia de anul trecut, luase argint.

Delegaţia României cucerise medaii în acest an şi la Olimpiada Internaţională de Chimie ”D. Mendeleev”, care a avut loc în primăvară.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro