Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:58:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se construieste primul mall cultural din România


17 august 2015

Primăria Sectorului 6 vrea să transforme cinematograful bucureştean Favorit într-un mall cultural. Potrivit Digi24, aici ar putea exista mai multe săli de proiecţie şi spaţii pentru concerte şi piese de teatru.

În prezent, clădirea este o ruină, iar modernizarea este blocată de câteva etape birocratice.

„Clădirea este astfel gândită încât pe faţada principală va avea un mesh pe care se va putea viziona un spectacol care este la interior. (…) Se adaugă şi un etaj, la ceea ce există. Structura este deosebită şi, v-am pus, şi învelitoarea este o tablă de zinc care are o formă curbată, mai ciudată, o formă organică, adică nu putem vorbi de o construcţie obişnuită la care preţul pe metru pătrat este stabilit între atât şi atât. Se doreşte, pe lângă construcţia în sine, să avem şi o dotare interioară pentru vremea actuală”, a declarat arhitectul-şef al Sectorului 6, Marcel Bera, pentru Digi24.

Clădirea nu a mai fost reabilitată de 40 de ani şi a fost abandonată la începutul anilor `90. A devenit o ruină, un adăpost pentru oamenii străzii şi animalele fără stăpân. În total, ar urma să se asigure un buget de 8 milioane de euro pentru întregul proiect de reabilitare.

Proiectul ar exista din 2013, însă abia la începutul acestei luni RomâniaFilm a decis să cedeze administraţiei locale clădirea. Printre cei care au cerut acest lucru au fost şi membrii Grupului Iniţiativa Favorit, format din locuitori din cartier.

„Am ales calea de a merge pas cu pas, legal, şi nu calea de protest în faţa primăriei sau a Ministerului Culturii sau a RomâniaFilm. Pas cu pas însemnând faptul că am făcut nenumărate petiţii către autorităţile locale care, până la urmă, au înţeles ce vrem”, a declarat Maria Trică, unul dintre membrii Grupului de Iniţiativă Favorit.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro