Vineri, 29 martie 2024 - 7:39:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sentinţă în cazul violatorilor din Vaslui


17 august 2015

Cei 7 tineri din comuna Văleni, judeţul Vaslui, care au bătut şi au violat o fată de 18 ani, şi-au aflat astăzi sentinţa, informează stirileprotv.ro.

Procesul în care au fost judecaţi a ajuns vineri la final, însă judecătorii au cerut timp pentru a pronunţa decizia.

Iată ce pedepse au primit cei 7 tineri la sfârşitul procesului desfăşurat la Judecătoria din Vaslui:

Silviu Burada (21 ani) – condamnat la 8 ani şi 4 luni de închisoare cu executare
Paul Andrei Burlacu (28 ani) – 7 ani de închisoare cu executare
Silviu Avădanei (22 ani) – 6 ani de închisoare cu executare
Petrică Bolboceanu  (23 ani) – 7 ani de închisoare cu executare
Ionuţ Bogdan Boicu – 5 ani şi 8 luni de închisoare cu executare
Alin Dumitru Rotaru  – 5 ani şi 8 luni de închisoare cu executare
Ioan Surleac – 5 ani şi 8 luni de închisoare cu executare

De asemenea, judecătorii au hotărât ca inculpaţii să îi plătească fetei violate daune morale în valoare de 50.000 de lei.

Sentinţa nu este însă definitivă, ea putând fi atacată.

Pe de altă parte, toţi cei 7 bărbaţi au fost arestaţi preventiv, potrivit adevarul.ro. Ei au refuzat să-şi facă apariţia în sala de judecată la pronunţarea sentinţelor. Magistraţii au cerut în cazul tuturor eliberarea „de îndată” a unor mandate de arestare preventivă, urmând ca decizia să fie pusă în aplicare de către organele de urmărire penală în cel mai scurt timp cu putinţă.

Bărbaţii au fost trimişi în judecată pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal. Fata a fost abuzată anul trecut, pe 10 noiembrie 2014, în timp ce se întorcea de la şcoală.

Potrivit adevarul.ro, în pledoaria finală, procurorul şi avocata victimei au cerut pedepse maxime pentru cei şapte tineri. În plus, procurorul de şedinţă le-a cerut judecătorilor ca, odată cu pronunţarea sentinţei, să dispună înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, arătând că probele administrate demonstrează vinovăţia inculpaţilor, iar mediul în care aceştia trăiesc nu este unul propice reeducării lor.

În sarcina celor şapte inculpaţi a fost reţinută câte o infracţiune de viol şi câte una de lipsire de libertate în mod ilegal.

Pedeapsa maximă prevăzută de legea penală în cazul violului cu mai mulţi autori este de 12 ani, în timp ce pentru lipsirea de libertate este de 7 ani, mai notează sursa citată.

Astfel, cei patru inculpaţi care nu şi-au recunoscut faptele riscau maximum 12 ani de închisoare la care se mai adăuga un spor de o treime din pedeapsă pentru cea de-a doua infracţiune. Astfel, inculpaţii Silviu Burada, Silviu Avădanei, Petrică Bolboceanu şi Paul Burlacu puteau primi maximum 14 ani şi 3 luni de închisoare.

În cazul celorlaţi trei tineri, care şi-au recunoscut faptele, pedeapsa maximă pe care o puteau primi era de 9 ani şi 6 luni de închisoare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro