Vineri, 29 martie 2024 - 1:12:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Singurele şcoli din România cu catalog electronic


3 septembrie 2015

Catalogul electronic va fi inaugurat chiar în anul şcolar 2015-2016, care stă să înceapă. Profesorii vor trece note, absenţe şi menţiuni pe care părinţii le vor putea vedea în timp real, online şi prin SMS.

Proiectul-pilot va avea loc în toate şcolile din sectorul 3 al Capitalei. Profesorii îşi vor folosi laptopul sau tableta pentru a introduce în catalogul electronic notele şi absenţele elevului, iar părinţii vor primi imediat SMS şi un mail, la numărul şi la adresa dorită.

În plus, toţi părinţii vor avea un nume de utilizator şi o parolă cu care vor putea accesa, oricând doresc, catalogul electronic. Singurii care vor edita catalogul sunt profesorii, părinţii şi elevi putând doar analiza documentul.

„Relaţionarea cu ministerul şi inspectoratele devine mult mai uşoară, datele vor fi transmise rapid, online. Dacă profesorii aveau până acum de făcut raportări şi situaţii care durau ore întregi, astăzi ele vor fi scurte, un click, adică o secundă. Cel mai important este şi îmbunătăţirea comunicării dintre profesori şi părinţii elevilor. Pentru orice modificare, menţiune în contul elevului, sistemul generează în mod automat SMS către părinţi”, a afirmat primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, citat de agerpres.ro.

Edilul consideră că absenţele vor scădea cu 20%, iar rezultatele la învăţătura vor fi mai bune, deoarece catalogul electronic asigură un mai bun control al părinţilor asupra elevilor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că, până în 2020, toată şcolile din ţară vor avea un catalog electronic.

„Ca profesor, acest sistem îţi uşurează munca extraordinar pentru că te scuteşte de calculat medii, de ştampilat, de greşeli. Era multă muncă birocratică. Va fi un catalog impecabil. În ultimii ani erau (cataloagele — n.r.) din hârtie proastă, stăteai să lipeşti şi să coşi la ele. Profesorul va avea un cod de acces în program, la fel şi elevul şi părintele. Catalogul are mai multe funcţii de absenţe, note şi observaţii. Părintele va vedea ce este scris imediat”, a declarat, pentru Agerpres, directoarea unei şcoli.

Ministrul Educaţiei a adăugat că, de anul viitor, o noutate la nivel naţional este decontarea manualelor şcolare pentru elevii de clasele a XI-a şi a XII-a. Oficialul speră că măsura va duce şi la rezultate ceva mai bune la sesiunile viitoare ale examenului de Bacalaureat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro