Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:04:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lege unică în lume. Un deputat cere subtitrare la radio


11 septembrie 2015

Deputatul Daniel Oajdea, care a intrat în Parlament din partea PPDD, a cerut în modificarea Legii audiovizualului să existe „obligaţia de a subtitra în limba română emisiunile difuzate de posturile radio sau de televiziune”.

Potrivit Paginademedia.ro, în proiectul de lege nu se spune şi cum ar trebui subtitrate programele de radio din punct de vedere tehnic, însă sunt expuse motivele pentru care s-ar recurge la această regulă: „În ultimii ani, zeci de posturi de televiziune înfiinţate în România după legislaţia română transmit doar în limba maghiară (nefiind subtitrate şi în limba română). Aceste posturi sunt autorizate de către Consiliul Naţional al Audiovizualului, dar fără a fi monitorizate din punct de vedere al conţinutului pe care îl transmit”.

Deputatul Oajdea a mai intrat în centrul atenţiei şi anul trecut, când a cerut în Parlament reducerea numărului de ore la şcoală. Politicianul cerea ca în învăţământul primar, elevii să aibă maxim 20 de ore pe săptămână, cel gimnazial să atingă 25 de ore, în timp ce la liceu, elevii să fie la cursuri maxim 30 de ore.

„Nu le mai rămâne timp să facă şi lucruri specifice vârstei lor, să-şi descopere fiecare aptitudinea pentru sport, teatru, balet, dans, muzică sau altele. În învăţământul primar, 4-5 ore sunt petrecute la şcoală, iar alte 4 sunt necesare pentru teme.

Dacă ar fi să calculăm numărul de ore necesar unui elev pentru a-şi desfăşura toate activităţile necesare dintr-o zi normală, atunci acesta ar avea cu siguranţă nevoie ca o zi să aibă cel puţin 30 de ore”, declara atunci Daniel Oajdea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro