Joi, 28 martie 2024 - 12:24:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A fost creată o aplicaţie pentru Sfânta Parascheva


9 octombrie 2015

Zecile de mii de pelerini care vor ajunge la Iaşi în aceste zile la moaştele Sfintei Parascheva se vor putea orienta din acest an cu ajutorul unei aplicaţii.

Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil. Ea nu îi va ajuta doar pe turişti şi credincioşi, ci şi pe localnici, care vor afla care sunt străzile închise, şoferii urmând să primească informaţii în timp real despre traficul din oraş.

”În perioada Sărbătorilor Iaşiului, strada care va fi închisă este strada Sarmisegetuza. Utilizatorii aplicaţiei noastre vor primi automat rute ocolitoare în cazul în care vor dori să ajungă pe această stradă”, a spus Dan Dănceanu, administratorul aplicaţiei, citat de Digi 24.

Aplicaţia indică zonele aglomerate din Iaşi cu ajutorul sistemului GPS, iar consumul de trafic de internet este foarte mic. ”Cam un mega de net la suta de kilometri”, explică Dănceanu.

Aplicaţia oferă informaţii pe bază de culori. Astfel, când o stradă este foarte circulată, mai întâi devine galbenă, iar apoi roşie, dacă ritmul de trafic creşte.

Peste o jumătate de milion de oameni sunt aşteptaţi la Iaşi în aceste zile, majoritatea fiind pelerini veniţi să vadă moaştele Sfintei Parascheva.

De asemenea, Sărbătorile Iaşiului au loc între 10 şi 15 octombrie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro