Joi, 25 aprilie 2024 - 3:00:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rudele lui Bercea Mondial, condamnate în dosarul privind şantajarea lui Mircea Băsescu


30 octombrie 2015

Patru membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost condamnaţi, joi, de Tribunalul Constanţa, la închisoare cu executare, în dosarul în care au fost judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu. Decizia instanţei nu este definitivă.

Ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare, Florin Anghel — la un total de 12 ani, 11 luni şi 20 de zile de închisoare, după cumularea mai multor pedepse, iar Izaura Anghel la 4 ani şi 5 luni de închisoare. Soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, a fost condamnată la 3 ani şi 9 luni de închisoare, iar fiul cel mic, Grinică Anghel, la o măsură educativă neprivativă de libertate pentru o perioadă de 6 luni.

Judecătorii au decis că Florin Anghel trebuie să îi plătească lui Mircea Băsescu daune morale de 3.000 de euro, Marius Constantin — 1.000 de euro, Izaura Anghel — 2.500 de euro şi Grinică Anghel — 500 de euro, în condiţiile în care Mircea Băsescu ceruse daune de un milion de euro pentru că, potrivit acestuia, i-a fost afectată imaginea.

În iunie 2014, procurorii DNA — Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată pentru şantaj, în dosarul ce îl vizează pe Mircea Băsescu, pe ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, pe copiii acestuia, Izaura, Florin şi Grinică Anghel, precum şi pe soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel. Inculpaţii au susţinut că nu l-au şantajat pe Mircea Băsescu ci au vrut să îşi recupereze banii pe care i-ar fi dat acestuia pentru eliberarea din spatele gratiilor a lui Bercea Mondial.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro