Vineri, 29 martie 2024 - 3:21:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Doliu în România! 27 de morţi într-un club din Bucureşti!


31 octombrie 2015

Un incendiu puternic izbucnit vineri seară, în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert, s-a soldat cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor 162. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din Capitală, nouă persoane fiind în stare foarte gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi 14 la terapie intensivă la Floreasca. Parchetul Tribunalului Bucureşti anchetează cauzele incendiului, urmând să facă cercetări pentru ucidere din culpă şi apoi să stabilească cine ar fi vinovaţii pentru această tragedie.

Nouă dintre victimele incendiului de la Club Colectiv sunt în stare foarte gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), iar 14 sunt în terapie intensivă la Floreasca, în timp ce răniţii stabilizaţi sunt transferaţi la secţii de chirurgie plastică.

Managerul SUUB Cătălin Cârstoiu a declarat că la unitate au fost aduse cu ambulanţa 25 de persoane, iar alte 20 au venit cu mijloace proprii.

Unul dintre răniţii aduşi la SUUB a decedat, iar alţi nouă sunt în stare foarte gravă. Răniţii au arsuri pe căile respiratorii superioare.

Cîrstoiu a mai spus că întregul spital este ocupat.

La spitalul de Urgenţă Floreasca au ajuns iniţial, într-un timp foarte scurt, 56 de victime care au necesitat stabilizare, a spus purtătorul de cuvânt al unităţii, Bogdan Opriţa.

Dintre aceştia, 14 au ajuns la terapie intensivă şi apoi în sălile de operaţie, a mai spus Opriţa. Alţi 39 au fost trnasferaţi, doi copii ajungând la Spitalul Grigore Alexandrescu.

De altfel, pacienţii stabilizaţi în spitale în care nu există secţii de chirurgie plastică sunt transferaţi în unităţile care au această specializare.

Sâmbătă dimineaţă, au mers la Spitalul Floreasca ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi ministrul Apărării Mircea Duşă, însoţiţi de Raed Arafat.

Duşa a precizat că Armata pune la dispoziţie elicoptere şi avioane dacă va fi nevoie pentru transferul pacienţilor, în timp ce Bănicioiu a spus că efortul medicilor este de apreciat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro