Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:14:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De Revelion, în România va fi mai frig decât la Polul Nord


31 decembrie 2015

Meteorologii români anunţă că în noaptea dintre ani, temperaturile vor scădea cu mult sub zero grade, vremea fiind mult mai rece decât până acum, în această iarnă.

Vremea va continua să se răcească, iar nopţile vor fi geroase în toată ţara, cele mai coborâte temperaturi urmând să se înregistreze în nordul şi centrul ţării.

Cerul va fi schimbător, dar predominant înnorat, iar în cursul zilei de 31 decembrie va ninge slab în zonele montane, în Banat şi în Oltenia. De asemenea, sunt aşteptate ninsori izolate în Muntenia, Moldova şi Dobrogea.

Temperaturile maxime sunt cuprinse între -6 grade în depresiunile transilvănene şi 2 grade în sudul ţării.

În România, termometrele vor arăta de Revelion şi minus 17 grade. În Bucureşti se vor înregistra între -8 şi -6 grade Celsius în noaptea dintre ani. În timpul zilei, valorile temperaturii nu vor depăşi nivelul de zero grade.

În acelaşi timp, prognoza meteo pentru Polul Nord este una extrem de bizară. Cu toate că polul îngheţat nu a mai fost luminat de soare de la mijlocul lunii septembrie, astăzi se vor atinge două grade Celsius.

Este pentru prima oară în istoria iernilor polare când Polul Nord are o temperatură de peste zero grade.

Explicaţia este destul de complexă, având legături cu sistemul de furtuni care a făcut ravagii în ultimele zile în Statele Unite.

Astfel, presiunea scăzută va permite încălzirea Polului Nord până la 2 grade Celsius, cu 30 de unităţi mai mult decât temperaturile obişnuite pentru această perioadă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro