Joi, 28 martie 2024 - 5:48:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Împrumuturi pentru studii postuniversitare în Marea Britanie din 2016


3 ianuarie 2016

Incepand cu anul universitar 2016/2017 guvernul britanic impreuna cu Departamentul de Business Innovation au aprobat acordarea de imprumuturi si pentru programele postuniversitare/MBA.

Imprumutul pentru programe postuniversitare/MBA este valabil pentru toate institutiile acreditate din Regatul Unit, inclusiv Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord.

Valoarea maxima acordata este de 10.000 de lire sterline si este valabila pentru toate programele si formele de invatamant. Pentru imprumut pot aplica toti candidatii pentru programe postuniversitare, care sunt cetateni ai tarilor membre UE si au avut resedinta intr-un stat membru UE, in ultimii trei ani inainte de data de incepere a studiilor de master si nu au obtinut anterior o diploma de master. Toti studentii cu varsta de pana la varsta de 60 de ani sunt eligibili pentru acest imprumut.

Rambursarea imprumutului incepe dupa finalizarea studiilor. Dobanda este formata de rata anuala a inflatiei plus 3%, iar rambursarea imprumutului va incepe dupa Aprilie 2019. Returnarea imprumutului va depinde de nivelul de venit realizat dupa absolvire. Pentru Marea Britanie spre exemplu, venitul minim luat in considerare este de 21.000 de lire sterline. Exemplificand, cu un venit anual de peste 21.000 de lire sterline in Marea Britanie, rata anuala minima este de 6% din venit, iar rata este fixata pana la anul 2021. Pentru Romania, nivelul minim salarial anual de la care absolventul incepe rambursarea imprumutului este de 12.600 lire sterline.

In cazul in care candidatul a beneficiat deja de un imprumut pentru programul de licenta in Marea Britanie, atunci rambursarea celor doua credite va fi comasata.

Programele de doctorat au un sistem separat de finantare, in valoare de 25.000 de lire sterline.

Pentru mai multe informatii despre conditiile de acordare a imprumuturilor, deadline-urile de aplicare si inscriere, recomandari privind universitatile si programele de studiu disponibile, contactati consultantii IntegralEdu.

Vino pe 19 sau 21 Ianuarie 2016 in biroul IntegralEdu din Bucuresti, pentru a participa la prezentarea sustinuta de Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati, care va vorbi despre care sunt criteriile de acordare a acestui imprumut, sumele pe care studentii romani le pot obtine cat si care este modalitatea de returnare a imprumutului.

Prezentarile vor incepe la ora 18:00, iar pentru a participa va rugam sa trimiteti un email la adresa [email protected] cu numele, telefonul vostru, programul de studiu de care sunteti interesat si prezentarea la care doriti sa participati.

Detalii complete găsiţi la adresa: http://www.integraledu.ro/?mod=events


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro