Vineri, 29 martie 2024 - 1:54:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un copil sărac din Firijba Vâlcii, ajuns cercetător la NASA!


6 ianuarie 2016

Alexandru Chimba este un tânăr român dintr-un sat vâlcean ingropat de timp, care a reusit să devină cercetător la NASA. Povestea lui, publicată de AMPress, merită să fie pe buzele tuturor românilor:

Alexandru Chimba s-a născut in satul vâlcean Firijba Valcii, intr-o familie săracă si numeroasă. Tatal său era taietor de lemne iar mama lui nu se dadea la o parte sa ia in cârcă un bustean cât omul de gros. Inca de pe bancile scolii, profesorii au inteles însă ca Alexandru are ceva special: iubea stelele.

Dupa razboi, la varsta de 11 ani, tânărul a fost trimis la Râmnicu Vâlcea sa faca gimnaziul, iar drumul l-a purtat mai apoi spre Bucuresti. Deja în clasa a X-a, Alexandru analiza teoriile despre meteoriti, despre galaxii. Copilul din Firijba era deja considerat un geniu.

În anul doi la facultatea de matematică, viata lui s-a schimbat total. Alexandru  a dispărut fără urmă, chiar inainte de Crăciun. Până in primavara anului 1990, când in sătuc a sosit o masina mare, alba, din care a coborât un bărbat inalt, cu părul grizonat, iar femeile din sat l-au recunoscut imediat: „Lixandru lui Uca! Tu esti Lixandru a’ lui Uca?”
Alexandru Chimba ajunsese la NASA, trăia in Mâine. A fost printre cei care au pregatit programul Mars Pathfinder, notează râmnicuvâlceaweek.ro.

Din păcate, românii nu au ajuns sa îi afle povestea impresionantă. Povestea de viaţă a unui tânăr care, din nimic, a ajuns printre stele.

„Ar fi o şansă, satul este deja părăsit, noi am dus drumul până la intrare. Dar este o minune, un sat virgin în mijloc de pădure. Depinde foarte mult care sunt intenţiile domnului Alexandru. Oricum, doreşte să se reîntoarcă aici, la un moment dat. Locul se poate preta la orice, tabără de pictură, de teatru etc”, spune primarul Constantin Şerban.

Sursa – cyd.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro