Joi, 28 martie 2024 - 10:54:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Trei luni de la tragedia din Club Colectiv


31 ianuarie 2016

Zeci de persoane - familiile victimelor, prieteni, cunoscuţi, dar şi oameni obişnuiţi - au venit, în faţa Clubului Colectiv, la 3 luni după tragedie, cu flori şi lumânări în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015.

Jurnalistul Cristian Matei, unul dintre supravieţuitorii tragediei în care şi-au pierdut viaţa 63 de tineri, a declarat cu această ocazie că aşteaptă cu nerăbdare să vadă rezultatele anchetei din dosarul Colectiv.

"Eu, ca victimă, am nişte întrebări şi vreau nişte răspunsuri. Cum a fost posibil ca primarul să semneze acele acte, fără care ele să fie legalizate, cum a fost posibil ca cei doi ofiţeri de la ISU - nu erau oricine, erau căpitani, nişte oameni cu funcţii înalte - să vină în Colectiv să vadă că erau nereguli, dar să nu facă nimic? Cum e posibil ca acei patroni să nu aibă grijă ca acel club să fie în regulă? Este clubul tău, totul trebuie să fie în regulă. Cum este posibil să te duci într-un spital şi să fii pus în pericol, viaţa ta să fie pusă în pericol, tocmai de acel spital, mă refer la infecţiile intraspitaliceşti. Sunt persoane care au murit din cauza acelor bacterii", a spus Matei.

Mama unei tinere decedate la Colectiv a declarat presei că intenţionează să deschidă proces în instanţă împotriva celor vinovaţi, pentru a obţine daune. Mesajul meu către ceilalţi părinţi care şi-au pierdut copiii la Colectiv: să le dea putere Dumnezeu să meargă mai departe", a spus aceasta.

La Club Colectiv a avut loc o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de cinci preoţi.

În urma tragediei din 30 octombrie 2015, din Club Colectiv, şi-au pierdut viaţa 63 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din ţară şi 12 în străinătate. Totodată, peste 150 de persoane au fost rănite, fiind tratate în spitale din Bucureşti şi străinătate.

Grupul #ÎmpreunăRezistăm, constituit din voluntari care doresc să ajute victimele din incendiul de la clubul Colectiv, a anunţat pe pagina de Facebok, că va comemora în fiecare lună, pe data de 30, persoanele care şi-au pierdut viaţa în tragedia de pe 30 octombrie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro