Joi, 28 martie 2024 - 12:22:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Anunţ neaşteptat al ministrului Apărării


21 martie 2016

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, caută alternative pentru „a crea o rezervă în locul soldaţilor” care făceau serviciul militar obligatoriu despre care susţine că, legal, este suspendat, nu eliminat.

"Nu ne gândim deloc în momentul acesta la aşa ceva(reintroducerea serviciului militar obligatoriu -n.r.), dar suntem foarte preocupaţi de faptul că de la suspendarea — serviciul militar obligatoriu nu e eliminat, e suspendat, asta e formula legală în România — serviciului militar obligatoriu nu am acţionat imediat pentru a crea o rezervă în locul soldaţilor care făceau acest serviciu”, a spus Mihnea Motoc, într-un interviu la ProTV.

El a precizat că un răspuns la situaţia actuală este legea rezerviştilor voluntari care va intra în vigoare în ianuarie anul viitor.

Avem pregătite măsurile pentru implementarea ei, inclusiv suportul bugetar pentru asigurarea unei formule de pregătire periodică suficientă pentru aceşti rezervişti voluntari. Ei sunt de două tipuri — unii care au făcut serviciul militar şi deci au un corp de bază de pregătire şi nu e nevoie decât de actualizarea formaţiei pe care o au deja, iar alţii care vin fără background militar şi pentru care pregătirea e un pic mai exigentă. Ar trebui să fie mai mult antrenaţi în unităţi, ceea ce înseamnă şi o stimulare salarială”, a mai spus ministrul.

Începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, a fost suspendată.  Ultima încorporare a recruţilor pentru militarii în termen a avut loc în luna octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, în luna iunie 2006.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro