Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:21:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Românii au o aplicaţie pentru situaţii de urgenţă


29 aprilie 2016

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a anunţat lansarea unei aplicaţii pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit Ştirile TVR, aplicaţia pentru smartphone-uri şi tablete adună într-un singur loc informaţiile legate de inundaţii, incendii, drumuri blocate, alunecări de teren şi alte evenimente care necesită alertarea populaţiei.

De asememenea, prin această aplicaţie se pot trimite alerte către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Mai exact, utilizatorii vor putea chema pompierii, poliţia sau salvarea, pe lângă apelul telefonic la 112 şi  prin intermediul acestei aplicaţii.

Pe lângă informaţiile esenţiale, utilizatorii pot trimite serviciilor de urgenţă şi poze. ISU va şti imediat, exact, locul în care se află expeditorul, întrucât aplicaţia trimite şi coordonatele GPS. Condiţia principală este ca smartphone-ul să fie conectat la internet.

Aplicaţia are şi o parte educativă. Cei interesaţi pot afla noţiuni despre cum se acordă primul ajutor sau ce măsuri se iau în cazul unui cutremur. Vor mai fi informaţii şi despre drumurile blocate, alerte meteo, hidrologice, dar şi ştiri din presă cu privire la situaţiile de urgenţă.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, aplicaţia este finanţată de Fundaţia SMURD din fonduri extrabugetare în valoare de 17.000 euro în care este inclusă şi mentenanţa.  Aplicaţia „DSU” poate fi descărcată din App Store, pentru smartphone-urile şi tabletele Apple şi din Google Play, pentru gadgeturile care funcţionează cu sistemul de operare Android.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro