Miercuri, 24 aprilie 2024 - 1:20:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Românii îşi cheltuie veniturile aproape integral pe mâncare


3 mai 2016

Reducerea TVA cu 4 procente, creşterile de salarii din ultima vreme şi şomajul în scădere au făcut ca românii să fie unii dintre cei mai optimişti europeni. Anul acesta au făcut cumpărături cu 5% mai mari decât anul trecut.

Conform unui studiu GFK, doar în Italia, Slovacia, Grecia şi Bulgaria oamenii nu au încredere în revenirea economiei. Zona verde a Europei, din care face parte România, alături de Germania, Spania, Portugalia, Franţa sau Marea Britanie, arată o disponibilitate mai mare a oamenilor de a cheltui sau de a face investiţii.

Puterea de cumpărare în România este una dintre cele mai mici din Europa, aşa că majoritatea se limitează la traiul zilnic. În continuare, aproape 90% din bugetul românilor merge pe hrană şi băuturi. Pentru îngrijirea personală sau a locuinţei se cheltuie ceva mai mult de 10% din banii disponibili.

În ţările occidentale, doar 30% din buget este alocat pentru mâncare, locuinţă sau îngrijire. Cu cât vesticii au mai mulţi bani disponibili, cu atât cheltuiesc mai mult pe servicii, vacanţe şi activităţi recreative, nicidecum pe produse din magazine.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro