Vineri, 29 martie 2024 - 2:01:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Noi modalităţi de înregistrare a naşterii copilului


3 iulie 2016

Demersurile pentru înregistrarea naşterii copilului trebuie finalizate în termen de 30 de zile de la naştere, faţă 15 zile cât este în prezent,conform Ordonanţei de urgenţă nr.33/2016 publicată în Monitorul Oficial, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Afacerilor Interne(MAI).

În situaţia în care este depăşit termenul de 30 de zile, procedura va continua pe cale administrativă, fără a fi aplicată procedura de înregistrare tardivă a naşterii pe cale judecătorească, anunţă MAI.

"Astfel, înregistrarea naşterii se va face cu aprobarea primarului unităţii administrativ-teritoriale şi cu avizul prealabil al serviciului public comunitar judeţean de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al municipiului Bucureşti. În vederea înregistrării naşterii se vor efectua, după caz, o serie de activităţi de către autorităţile statului (verificări în registrele de stare civilă, în evidenţele cazierului judiciar şi în evidenţele operative, luarea unor declaraţii etc.).", se notează în comunicat.

Sursa: Mediafax


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro