Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:02:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aur şi de argint câştigat de elevii români la Olimpiada Balcanică de Informatică


4 iulie 2016

Elevii din lotul olimpic de informatică al României s-au întors, cu patru medalii - două de aur şi două de argint - de la cea de-a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Nicosia, Cipru, în perioada 27 iunie - 2 iulie.

chipa României s-a clasat, astfel, pe locul 2, după Bulgaria, dintr-un total de 11 ţări participante, se arată într-un comunicat transmis duminică AGERPRES de Lumina Instituţii de Învăţământ.

Potrivit sursei citate, medaliile de aur au fost câştigate de Andrei Costin Constantinescu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Costin Andrei Oncescu, de la Liceul 'Dinicu Golescu' din Câmpulung, iar cele de argint de către Popa Andrei, elev la Liceul 'Mihail Kogălniceanu' din Vaslui şi Nakajima Tamio-Vesa, de la Liceul pedagogic 'Nicolae Bolcaş' din Beiuş. Costin Andrei Oncescu a reuşit performanţa de a câştiga primul loc absolut, obţinând 554 de puncte", se arată în comunicat.

Iniţiativa organizării Olimpiadei Balcanice de Informatică a aparţinut României, care a şi găzduit în 1993, la Constanţa, prima ediţie a competiţiei. De atunci, Balcaniada de Informatică s-a mai desfăşurat în România de două ori: în 2003 la Iaşi şi în 2011 la Bistriţa.

Sursa: AGERPRES
Sursa foto: https://www.facebook.com/boi16/


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro