Joi, 28 martie 2024 - 8:23:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Eco Junior 2016


4 iulie 2016


 

Asociaţia Drumeţii Montane, în parteneriat cu 580 de instituţii de învăţământ din România, au organizat în acest an cel mai mare proiect de turism, sport şi ecologie, în cadrul căruia aproape 3000 de cadre didactice au desfăşuat activităţi, în perioada Ianuarie – August, sub un singur nume „Eco Junior 2016”.

Scopul proiectului „Eco Junior 2016” a fost acela de a educa copiii în spirit ecologist, dobândirea unei atitudini mediu-protective şi implicarea în activităţi eco-recreative prin joc.

Interacţiunea profesorilor şi a reprezentanţilor Asociaţiei „Drumeţii Montane” cu elevii, prin ieşiri în aer liber sau organizare de activităţi, este cea mai eficientă acţiune de promovare a mediului înconjurător şi a unui stil de viaţă sănătos. Formele de educaţie în natură sunt un tip de activitate care pot îndeplini cu succes obiective precum conştientizarea opiniei publice asupra importanţei conservării naturii, educarea copiilor şi chiar a oamenilor mari.

Copiii implicaţi au participat pe echipe la diverse activităţi în funcţie de vârsta lor şi au învăţat că este foarte important să lucreze împreună, să se sprijine şi să dobândească abilităţi specifice.

Proiectul „Eco Junior” va continua şi în anul 2017, pentru că tot ceea ce se întâmplă în mediul înconjurător se reflectă direct în vieţile noastre, ale tuturor, şi trebuie să ne implicăm pentru a le schimba în bine.

Proiectul din acest an a fost sprijinit de către O & R Bacău, Elmo Print, Doppelherz şi Webland.ro

Asociaţia „Drumeţii Montane” s-a născut din dorinţa de a face acel CEVA –  despre care toţi vorbim că trebuie făcut, dar niciodată nu intreprindem pasul următor; s-a născut cu speranţa că vom fi răspunsul la întrebarea: CINE?

Din anul 2010 au plecat la drum lung cu încrederea că vor reuşi să-i educe pe cei de lângă ei într-un spirit verde şi cu dorinţa de a face cât mai multe acţiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro