Marţi, 16 aprilie 2024 - 9:18:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Canada se pregăteşte să renunţe la vizele pentru români


7 iulie 2016

Ministrul canadian al imigraţiei, John McCallum, se deplasează săptămâna viitoare la Bruxelles pentru a rezolva disputa de lungă durată cu România şi Bulgaria care ameninţă să blocheze ratificarea acordului de liber schimb între Canada şi blocul celor 28, relatează miercuri CBC News.ca.

În condiţiile în care data semnării aşa-numitului Comprehensive Economic Trade Agreement (CETA) a fost stabilită pentru luna octombrie, Canada trebuie să acţioneze sau riscă ca acele ţări nemulţumite că cetăţenii lor sunt trataţi ca europeni de mâna a doua să-şi folosească dreptul de veto.

În luna aprilie, Canada şi SUA au primit termen trei luni suplimentare pentru a se conforma politicii UE privind reciprocitatea regimului de vize, care prevede că ţările ale căror cetăţeni nu au nevoie de vize trebuie, la rândul lor, să permită libertatea de circulaţie pentru toţi cetăţenii UE.

Canada cere în prezent vize pentru cetăţenii din România şi Bulgaria, în timp ce SUA impune vize pentru cetăţenii din cinci state membre ale UE.

Comisia Europeană urmează să se reunească pe 13 iulie pentru a decide dacă va impune reciprocitatea vizelor pentru canadieni şi americani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro