Joi, 28 martie 2024 - 6:09:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum pot studia gratuit în Statele Unite, timp de un an, liceeni din România


26 septembrie 2016

24 de elevi români vor studia un an în Statele Unite ale Americii, unde vor avea cazare şi masă gratuite plus bani de buzunar.

Cei 24 de tineri care de o lună au ajuns în Statele Unite vor locui peste zece luni la familii americane şi vor învăţa la şcolile publice de acolo. Sistemul de învăţământ este diferit, dar recunoscut în România, scrie Digi 24.”Cei 24 de bursieri cu care lucrăm acum cumva ne fac să îi şi invidiem. Observăm că una dintre bursiere călătorea spre Hawai, ea stă pe Coasta de Vest, în California, acolo este plasată. Are o familie gazdă extraordinară”, a precizat Eliza Chirilă, reprezentantul programului în România.Costurile iniţiativei sunt suportate de guvernul american, mai precis – de Departamentul de Stat. Elevii primesc şi o sumă modică, 125 de dolari pe lună, ca bani de buzunar.

La acest program pot aplica elevii de clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a, programul fiind deschis şi tinerilor cu dizabilităţi (n.r. – trei dintre cei care participă în acest an la program sunt în această situaţie).

Cei interesaţi trebuie să îşi facă un cont pe site-ul programului FLEX şi să depună o cerere până pe 18 octombrie. Nu sunt necesare note maxime pe linie, însă cunoştinţele de limba engleză sunt obligatorii.

Bursierii vor fi anunţaţi în aprilie, după interviurile cu reprezentanţii programului şi un test la limba engleză.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro