Miercuri, 24 aprilie 2024 - 8:19:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Beneficiile camerei video pentru maşină. Cum poţi demonstra Poliţiei că nu ai greşit


18 octombrie 2016

Tot mai mulţi şoferi din întreaga lume utilizează camere video în maşină, pentru a filma atât exteriorul, cât şi interiorul vehiculului.

În ultimul timp, camerele montate în interiorul maşinilor sunt din ce în ce mai răspândite şi în România. Cele mai ieftine dintre ele costă numai 100 – 200 de lei şi sunt foarte uşor de folosit, dovedindu-se extrem de utile dacă şoferii vor să surprindă o infracţiune în trafic sau dacă vor să demonstreze că nu au încălcat legea şi că sunt nevinovaţi.

În alte ţări, camerele video din maşină care monitorizează şofatul sunt folosite de poliţie de decenii. Ele au contribuit la creşterea calităţii antrenamentelor pentru ofiţerii de poliţie şi au reprezentat şi o dovadă imparţială în cazul în care cineva era arestat.

Când vine vorba de maşini şi de vehicule private, aceste sisteme video au numeroase avantaje:

1. Cu ajutorul lor, şoferii pot surprinde activităţile din trafic. De exemplu, pot demonstra cine a greşit în cazul unui accident de maşină sau le pot arăta poliţiştilor că nu au încălcat regulile de circulaţie în cazul în care sunt suspectaţi că au greşit.

Recent, un şofer din Bucureşti care a fost acuzat de un agent de poliţie că a trecut pe roşu a arătat cu ajutorul camerei montate pe bordul maşinii, care filma drumul, că semaforul era încă verde când a trecut prin intersecţie. Poliţiştii nu sunt obligaţi să vadă imaginile, dar dacă pierd procesele în instanţă, pot fi sancţionaţi.

În plus, camerele video precum cele de AICI au mai multe lentile şi acoperă un unghi total de până la 260 de grade, surprinzând totodată imagini inedite la o calitate extraordinară şi o rezoluţie înaltă, ceea ce le face foarte utile în cazul în care şoferul trebuie să îşi dovedească nevinovăţia.

2. Protecţia proprietăţii. Dacă oamenii ştiu că sunt filmaţi, este mult mai puţin probabil ca ei să se implice în activităţi periculoase şi ameninţătoare care ar putea avea ca rezultat deteriorarea maşinii. Camera poate proteja maşina de acte de vandalism şi de furt.

Dacă este vorba de maşina unei companii, camera video reduce riscul deteriorării maşini de către angajaţi deoarece este mult mai puţin probabil ca aceasta să fie lovită sau zgâriată din neatenţie.

AICI găsiţi numeroase alte sisteme de alarme, video sau audio care asigură o protecţie sporită proprietăţilor valoroase.

3. Părinţii care au adolescenţi şoferi se pot bucura de această tehnologie care îi monitorizează pe tineri atunci când sunt pe drum.

Tinerii tind să aibă obiceiuri de condus mai proaste şi să se implice în distracţii periculoase, ca de exemplu să trimită mesaje în timp ce conduc. O cameră video în maşină îi va face pe tineri să fie mai responsabili. În cazul maşinilor de firmă, aceste camere îi vor face pe angajaţi să utilizeze şi ei mai responsabil maşina.

4. Şoferii înşişi vor fi şi ei responsabilizaţi: vor respecta mai mult regulile de circulaţie şi vor evita activităţile periculoase, ca de exemplu consumul de alcool la volan.

5. Unele sisteme video fac parte dintr-un sistem de prevenţie a accidentelor. De exemplu, un tip de cameră este folosit pentru a monitoriza drumul şi pentru a preveni părăsirea benzilor de circulaţie noaptea târziu, când oboseala poate favoriza intrarea pe contrasens. Acest sistem are o alarmă care sună atunci când intrarea pe contrasens este iminentă sau în caz de pericol de coliziune.

6. Cu ajutorul unei camere video, cele mai frumoase trasee de pe şosele spectaculoase precum Transalpina sau Transfăgărăşanul pot fi înregistrate cu uşurinţă. O cameră video poate memora traseul datorită GPS-ului. Modulul GPS memorează traseul, iar apoi, odată conectat la calculator, traseul exact parcurs de maşină va fi reconstruit cu ajutorul hărţilor. Astfel, aventurile unei excursii sunt mult mai simplu de păstrat şi de împărtăşit prietenilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro