Vineri, 29 martie 2024 - 3:35:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Oradea: Mii de persoane, la un miting pentru susţinerea familiei tradiţionale


23 octombrie 2016

Mii de persoane, credincioşi şi preoţi de toate confesiunile religioase, au participat, sâmbătă, la Oradea, la "o adunare publică” pentru susţinerea familiei tradiţionale. Participanţii s-au rugat împreună, au cântat cântece religioase şi au cerut organizarea unui referendum în acelaşi timp cu alegerile parlamentare din 11 decembrie ca să modifice Constituţia şi să specifice explicit că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu pe cea între soţi.

Peste 1.000 de oameni s-au adunat sâmbătă, în jurul orei 11.00, în Piaţa Unirii, din Oradea, numărul participanţilor crescând pe parcursul manifestării la câteva mii, odată cu oprirea ploii.

Participanţii, printre care şi preoţi de diferite confesiuni religioase, s-au rugat împreună, au cântat cântece religioase şi au cerut respectarea "familiei tradiţionale româneşti, a familiei întemeiată pe cuvântul lui Dumnezeu şi care presupune un bărbat şi o femeie”.

Unii dintre participanţi au purtat steaguri tricolore, iar alţii au afişat pancarte cu mesaje precum: "Un strigăt firesc menit să protejeze firescul!”, "Susţinem familia întemeiată între un bărbat şi o femeie” sau "Milioane de români cer referendum pentru firesc”.

Mai mulţi părinţi şi-au adus copiii la miting spunând că aceştia pot fi doar "rodul unei familii tradiţionale, o familie bazată pe dragostea curată dintre un bărbat şi o femeie”.

"Înainte de toate, această întâlnire este un act de mărturisire a credinţei noastre strămoşeşti, a valorilor tradiţionale. Este un act de unitate pentru că, dacă aţi privit în jur, aţi văzut oameni de diferite confesiuni religioase, de etnii diferite, dar care toţi au pe buze aceleaşi cuvinte: familie tradiţională. Am venit cu bucurie, am venit cu dragoste pentru că noi propovăduim credinţa creştină care este o credinţă a dragostei, a unităţii şi a iubirii”, a spus unul dintre preoţii prezenţi la întâlnire.

Adunarea publică de la Oradea, aşa cum a fost numită de c[tre organizatori, a durat două ore, perioadă în care participanţii s-au rugat împreună, au cântat cântece religioase şi au cerut organizarea unui referendum în acelaşi timp cu alegerile parlamentare din 11 decembrie pentru modificarea Constituţiei şi precizarea explicit[ că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu pe cea între soţi.

Potrivit organizatorilor, Oradea a fost aleasă pentru această "adunare publică” deoarece "este un simbol pentru diversitatea mişcării pro-famile din România” datorită spiritualităţii şi identităţii sale multietice şi multiconfesionale având importante comunităţi protestante, evanghelice şi catolice.

"Dorim să cerem autorităţilor statului român ca odată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie să se organizeze şi referendumul pentru modificarea articolului 48 din Constituţia României (…)Vrem respectarea familiei tradiţionale româneşti, a familiei întemeiate pe cuvântul lui Dumnezeu şi care presupune uniunea dintre bărbat şi o femeie”, a spus unul dintre cei care au transmis mesaje participanţilor de pe scena adunării publice.

Printre participanţii la adunarea pentru susţinerea familiei tradiţionale, desfăşurată sâmbătă la Oradea, s-au aflat şi lideri importanţi ai unor biserici precum Episcopul Ortodox al Oradiei PS Sofronie sau episcopul Diecezei Romano-Catolice de Oradea László Böcskei, dar şi familia Ruth şi Marius Bodnariu, sosită la Oradea pentru a promova valorile familiei tradiţionale.

La mijlocul lunii august, soţii Ruth şi Marius Bodnariu, ai căror copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene anul trecut şi au fost înapoiaţi anul acesta, au anunţat că se vor stabili în România, după ce au fost puşi sub acuzare pentru violenţe împotriva minorilor. Familia Bodnariu a precizat că a înştiinţat autorităţile din Norvegia despre intenţia de a se muta în ţara noastră.

Adunarea publică de la Oradea a fost legală şi s-a încheiat în jurul orei 13,00 fără să existe incidente, oamenii încheind întâlnirea cu o rugăciune şi retrăgându-se din piaţă pe acordurile muzicii de fanfară.

Evenimentul a fost organizat de Coaliţia pentru Familie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat ce părere are despre demersul Coaliţiei pentru Familie de modificare a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind exclusiv între o femeie şi un bărbat, că el este adeptul toleranţei şi consideră ca fiind "greşită" calea "fanatismului religios" şi a solicitărilor ultimative.

Şeful statului a declarat că societatea trebuie să revină la toleranţă şi la "acceptarea celuilalt".

"Acceptarea celuilalt cu bune şi rele. Nu suntem toţi la fel. Nu toate grupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin", a spus Iohannis, declarându-se "adeptul toleranţei", încrederii şi deschiderii spre celălalt.

Patriarhia a replicat joi că demersul Coaliţiei pentru Familie nu reprezintă "o solicitare ultimativă” şi nu poate fi considerat o "cale a fanatismului religios" sau o dovadă de intoleranţă, ci o chemare firească la exprimarea democratică a voinţei cetăţenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societăţii, familia.

"Solicitarea are ca scop principal protejarea familiei, a părinţilor şi a copiilor, şi nu condamnarea altor persoane", susţine Patriarhia.

Curtea Constituţională a avizat pozitiv, pe 20 iulie, iniţiativa de modificare a Constituţiei astfel încât să se stipuleze explicit că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu pe cea între soţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro