Vineri, 29 martie 2024 - 4:39:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Accident în lanţ pe Autostrada Soarelui. Ce viteze aveau prima şi ultima maşină


7 noiembrie 2016

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este cel mai grav produs vreodată pe Autostrada Soarelui, potrivit poliţiştilor rutieri. Patru oameni au murit şi 56 au fost răniţi, în urma evenimentul rutier în care au fost implicate 29 de maşini.

În prezent, 23 de victime sunt internate în spitale din Bucureşti şi una într-un spital din Călăraşi. Una dintre persoane, internată la Spitalul Floreasca, se află în stare extrem de gravă, dar stabilă, la Secţia de Terapie Intensivă.

„Din primele cercetări a rezultat faptul că principala cauză pentru care s-a produs accidentul este neadaptarea vitezei la condiţiile meteo rutiere. O ceaţă foarte densă, cu o vizibilitate sub 20 de metri”, a explicat, la scurt timp după accident, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, comisarul-şef George Grigore, pentru News.ro.

În 2006 a mai fost un accident în lanţ, în care au fost implicate 60 de maşini, însă atunci doar o persoană a decedat şi au fost 30 de răniţi. Cauza accidentului de atunci a fost fumul dens de pe autostradă, din cauza incendierii miriştilor din zonă

.Potrivit jurnaliştilor de la News.ro, primul şofer care a fost implicat în accidentul de sâmbătă este un instructor auto care mergea la un parastas la Brăila. Acesta se afla pe banda a doua de mers şi a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră, după ce a văzut că ceaţa este foarte densă şi vizibilitatea redusă.

Dacia Logan condusă de acesta a fost lovită din spate de un Volkswagen Golf, iar potrivit unor surse din anchetă citate de News.ro, ultima maşină implicată în accident avea acul kilometrajului blocat la viteza de 118 kilometri la oră.

Sâmbătă seara au fost audiate 24 de persoane la sediul Poliţiei Autostrăzii. Începând de luni vor fi evaluate tehnic maşinile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro