Vineri, 29 martie 2024 - 6:41:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mândria de a fi român! Drapelul României, ridicat la peste 2.500 de metri


2 decembrie 2016

Drapelul României a fost ridicat de trei jandarmi motani şi un voluntar din Valea Jiului pe vârful Parângul Mare (2519 m), cu ocazia Zilei Naţionale.

Este pentru a patra oară când jandarmii montani urcă drapelul naţional pe Parângul Mare. De această dată, jandarmii au fost însoţiţi şi de un tânăr voluntar din Valea Jiului.

Traseul străbătut de trei jandarmi montani şi un tânărul voluntar s-a desfăşurat pe o vreme deloc prietenoasă, cu vânt puternic, zăpadă viscolită şi temperatură cu mult sub 0° C. Efectul de frig a fost amplificat de vântul care sufla cu putere. În data de 30 noiembrie, în jurul orei 07.30, cei patru români au pornit din staţiunea Parâng către vârful Parângul Mare, purtând cu ei drapelul naţional. După patru ore, au atins cota 2.519 şi au fixat hampa drapelului de borna care marchează vârful montan. Traseul de întoarcere, deşi a durat mai puţin, a fost la fel de dificil, se menţionează pe pagina de Facebook a Inspectoratului de Jandarmi ”Decebal” din Hunedoara.

„Traseul a fost extrem de dificil, dar efortul a meritat. Sunt mândru că sunt român şi că am putut arbora drapelul naţinal deasupra norilor”, a declarat plutonierul major Valentin Szabo, şeful Postului Parâng, participant la această acţiune.

Vârful Parângul Mare este cel mai înalt munte din România, după piscurile din Făgăraş.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro