Vineri, 29 martie 2024 - 9:04:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şapte medalii obţinute de olimpicii români la Turneul International de Informatica


4 decembrie 2016

Echipele de seniori şi juniori ale României au obţinut şapte medalii la ediţia 2016 a Turneului Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria: trei medalii de aur, trei medalii de argint şi o medalie de bronz.

Medaliile de aur au fost cucerite de Adrian Emanuel Dicu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Andrei Costin Constaninescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung). Cei trei elevi laureaţi cu argint sunt Alexandra-Maria Udriştoiu (clasa a VIII-a/ Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Andrei Coman (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală) şi Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui). Medalia de bronz a fost câştigată de Maria-Alexa Tudose (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti). Din echipa ţării noastre a făcut parte şi Radu Alexandru Muntean (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală).

Olimpicii români au fost însoţiţi şi pregătiţi de profesorii Marius Nicoli (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Daniela Elena Lica (Centrul de Excelenţă Prahova), Ciprian Cheşcă (Liceul Tehnologic „Costin Neniţescu” din Buzău) şi studentul Radu Vişan (Universitatea Politehnică Bucureşti.

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 24-27 noiembrie, fiind la a VII-a ediţie în format internaţional (iniţial concursul se adresa exclusiv liceelor de informatică din ţara gazdă). Au participat loturi naţionale şi echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, România şi Rusia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro