Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:30:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Locul din România în care a fost cel mai frig: -53 de grade Celsius


11 ianuarie 2017

Meteorologii anunţă că a fost cea mai joasă temperatură înregistrată iarna aceasta. Este în continuare cod portocaliu de ger în aproape toată ţara. Iar meteorologii anunţă că după ce scăpăm de ger se întorc ninsorile abundente, în sudul şi estul ţării.

Potrivit meteorologilor, codul portocaliu va fi valabil şi marţi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, unde gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între – 29 şi – 15 grade, iar maximele între – 15 şi – 10 grade.

Cea mai scăzută temperatură resimţită, înregistrată de meteorologi, a fost în Munţii Ţarcu. Aici s-a înregistrat o temperatură resimţită de – 53 de grade Celsius.

La Vârful Omu au fost – 23 de grade Celsius, însă temperatura resimţită a fost de -51 de grade Celsius. De asemenea, la Întorsura Buzăului au fost -32 de grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc şi Braşov s-au înregistrat -27 de grade Celsius.

În Capitală au fost -21 de grade Celsius, iar primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că şcolile vor rămâne închise toată săptămâna aceasta.

CFR a anunţat anularea a 44 de curse din cauza gerului. Sunt probleme şi la garniturile care se află pe traseu din cauza frigului. Temperaturi scăzute înregistrate la nivelul şinei sunt la Petroşani (-28 de grade Celsius), Buşteni (-26 de grade Celsius), Miercurea Ciuc (-30 de grade Celsius), Sibiu (-27 grade Celsius) sau Bucureşti (-20 de grade Celsius).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro