Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:46:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Protestatarii din strada, angajati ai multinationalelor?


3 februarie 2017


 

Sute de mii de romani au iesit in strada in ultimele doua zile, protestand fata de Ordonanta de Urgenta privind gratierea si fata de modificarile propuse de Guvern la Codul de Procedura Penala. Multi dintre cei prezenti in strada sunt tineri, angajati ai multinationalelor din Romania. La Iasi, Cluj, Timisoara sau Bucuresti, cea mai mare parte dintre protestatari provin de la firmele multinationale care au sediile in aceste orase. Totusi, de ce acesti oameni au iesit in strada in numar atat de mare, spre deosebire de alte momente delicate din istoria recenta a Romaniei?

Cotidianul ph-online.ro relateaza ce povestesc muncitorii de la Yazaki, prin ce trec zilele acestea si care sunt riscurile la care se expun daca nu se conformeaza ordinelor:

"Dupa cum stiti, suntem tratati ca sclavii si muncim ore suplimentare fara sa avem liberele legale, fara sa primim bonificatiile care ni se cuvin, pe motive inventate. Ba ca am intarziat la munca, ba ca nu ne-am atins norma... Ganditi-va ca acum e mult mai rau. Suntem amenintati ca daca nu iesim sa strigam impotriva lui Dragnea si impotriva guvernului vom fi penalizati si mai rau si unii dintre noi vor fi dati afara. Sefii sunt nemultumiti ca trebuie sa plateasca taxe mai mari la stat si se gandesc sa reduca din personal ca sa isi protejeze ei profiturile. Va spun ca nu numai la noi se intampla asta. Am prieteni care lucreaza in firme mari care mi-au spus ca si la ei se fac presiuni. Chiar asa am ajuns bataia de joc a unora care si-au umplut buzunarele de bani si acum nu vor sa contribuie la buget? Noi la Yazaki ne pregatim de greva si conducerea a aflat acest lucru si probabil incearca sa ne potoleasca prin amenintari de genul acesta. Va iesi urat, vom iesi in strada si vom spune tot ce stim. Va rugam sa ne ajutati sa ne facem auziti", este mesajul semnat de un grup de angajati ai fabricii din Ploiesti.

Surse:
http://danandronic.net
http://ph-online.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro