Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:10:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Codul Etic al profesorului - Meditaţiile vor fi interzise?


8 februarie 2017

Codul Etic al Profesorului prevede interzicerea meditatiilor pe care profesorii le dau catre copiii din propria clasa "prin constrangere". Acesta este in dezbatere publica la Ministerul Educatiei, iar una dintre temele care se discuta este daca sa se interzica in mod definitiv meditatiile pe care le dau profesorii catre elevii din clasele lor. De asemenea, documentul interzice solicitarea, acceptarea sau colectarea de catre personalul didactic a unor sume de bani sau cadouri, precum si impunerea unor materiale auxiliare contra-cost.

Codul Etic al Profesorului, sau Codul de Etica pentru invatamanul preuniversitar asa cum este el denumit, se afla in dezbatere publica de ceva vreme, lansat fiind de catre Ministerul Educatiei.

Acest Cod contine patru capitole principale, in care se refera la valorile si normele de conduita pe care trebuie sa le respecte un cadru didactic.

Proiectul prevede norme de conduita ale profesorilor, cum ar fi: denuntarea oricaror forme de violenta asupra elevilor, interzicerea hartuirii si a relatiilor sexuale cu ei, precum si incurajarea tolerantei si a diversitatii.

Asupra unui singur punct partile implicate nu au cazut deocamdata de acord. Cel mai disputat aspect al acestui document se refera la meditatiile pe care profesorii le acorda propriilor elevi de la clasa. Daca parintii doresc interzicerea completa a acestor practici, in actuala forma a proiectului ele sunt interzise doar daca se fac prin constrangere.

Daca aveti sugestiile sau propuneri legate de acest subiect, acestea pot fi trimise pe adresa de e-mail [email protected].

Conform codului etic, in relatia cu parintii, profesorii trebuie sa respecte confidentialitatea informatiilor si dreptul la viata privata, iar in relatia cu colegii de cancelarie trebuie sa fie solidari cu ei in situatii in care interesul comun este binele educatiei, dar si sa semnaleze eventuale fraude intelectuale si plagiatele


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro