Vineri, 29 martie 2024 - 1:46:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Camioane cu lemn blocate pe Transfăgărăşan: „Salvaţi ultimele păduri virgine”


10 martie 2017

30 de activişti de la Agent Green, oameni de ştiinţă şi alpinişti profesionişti, au blocat astăzi, pe Transfăgărăşan, camioanele încărcate cu arbori din munţii Făgăraş.

Protestatarii vor să tragă, prin această acţiune paşnică spontană, un semnal de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru, care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic naţional, se precizează pe pagina de Facebook a ONG-ului Agent Green.

Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale şi au afişat bannere cu mesajul „Salvaţi ultimele păduri virgine”, în limbile română şi engleză.

Şi anul trecut, în luna octombrie, organizaţia Agent Green arăta că la poalele munţilor Făgăraş, într-o zonă de pădure virgină este exploatat lemnul, iar tăierile afectează turismul local şi afacerile unor păstrăvării care s-au dezvoltat cu bani europeni.

„Garda Forestieră Braşov a amendat cu 5.000 lei firma de exploatare şi cu 3.000 de lei şeful de ocol. S-a făcut şi un denunţ penal către Parchetul de lângă Judecătoria Braşov pentru că s-a lucrat ilegal în păduri inventariate drept virgine.

Întrucât Garda Forestieră nu a sistat exploatările, Agent Green va continua demersurile legale pentru a salva ce a mai rămas din pădurile virgine. Am cerut printr-o nouă adresă către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – România să intervină de urgenţă în acest caz”, transmiteau în luna noiembrie reprezentanţii Agent Green.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro