Joi, 25 aprilie 2024 - 3:56:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mobilizare pentru fata din Sinaia, a cărei copilărie este “încorsetată” de scolioză


7 aprilie 2017

Prahovenii fac front comun pentru copila din Sinaia, diagnosticată în august, anul trecut cu o formă galopantă a scoliozei. Unii au adunat fonduri, alţii au donat parte din materialele necesare pentru baia de care familia va avea iminentă nevoie după operaţia fetei.

Faptele bune nu ţin cont de vârstă, ci de dorinţă, suflet şi educaţie. Vin să confirme acest lucru elevii sinăieni care s-au mobilizat, luna trecută, pentru colega lor, Raluca Patricia Ştefania Tudorache, diagnosticată cu scolioză toraco-lombară, o boală care avansează rapid pentru copila de numai 13 ani.

Martori ai schimbării neaşteptate prin care care trece fata, elevii Şcolii gimnaziale „George Enescu“, unde învaţă şi Raluca, n-au rămas indiferenţi şi au hotărât să adune fonduri pentru a-şi ajuta colega. Li s-au alăturat şi colegii mai mari, de la Colegiul „Mihail Cantacuzino“. Copiii au confecţionat diverse obiecte pe care le-au scos la vânzare, iar din comercializarea lor au adunat aproape 1000 de Euro (1215 lei au fost adunaţi de elevii de liceu, în timp ce şcolarii de la „George Enescu“ au strâns aproape 3000 de lei). Banii au fost viraţi în contul deschis pe numele mamei Ralucăi, Oana Imre, şi vor fi folosiţi pentru operaţia fetei care va fi la sfârşitul lunii aprilie, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din Bucureşti, dar şi pentru celelalte proceduri medicale pe care le presupune această boală şi care sunt extrem de costisitoare. Elevii şi profesorii îşi doresc ca tânăra să treacă repede şi cu bine peste această boală care îi distruge coloana şi-i generează dureri la fiecare mişcare.

Cazul Ralucăi, a cărei copilărie a fost încorsetată, la propriu, de scolioza toraco-lombară, nu i-a lăsat indiferenţi pe mulţi dintre prahovenii care i-au citit povestea.

Pentru că, după operaţie, copila va avea nevoie de o baie cu tot ce înseamnă ea, o câmpineancă le-a oferit gresia, faianţa, chiuveta, masca de chiuvetă , vasul de toaletă pentru a-şi amenaja spaţiul aşa cum trebuie. Mai au nevoie, însă, de elementul principal de care vor avea nevoie în baie, şi anume, cada, una uşoară, de fibră, care să nu încarce încăperea şi aşa “firavă”, măcinată de trecerea vremii şi a lipsei lucrărilor de consolidare. Momentan, soţii Imre folosesc copaia, însă după operaţie, pentru Raluca va fi imposibil ca baia să se desfăşoare în acelaşi mod ca până acum.

De asemenea, există promisiuni şi pentru patul şi salteaua ortopedică de care fata va avea nevoie.

În privinţa spaţiului unde Raluca învaţă, cu pereţi scorojiţi, plini de igrasie, i-l putem transforma într-unul mai plăcut, curat, vesel. O găleată de lavabil, plus cele necesare zugrăvitului, le-ar fi de mare ajutor. Cu mâna de lucru se descurcă soţii Imre. 

Pentru strângerea de fonduri, mama Ralucăi a deschis un cont bancar. Cei care doresc să o ajute pe fată pot dona bani în contul RO68RZBR0000060014520942, deschis pe numele Imre Oana Doina la banca Raiffeisen Bank.

Totodată, pentru implicarea în acest caz, vă stă la dipoziţie şi Cristi Minculescu, coordonatorul Grupului „Pentru Tine!“, la 0726279537 sau pe pagina de facebook a grupului Pentru Tine!


Liliana Maxim Minculescu

Sursa foto: observatorulph.ro şi Cristi Minculescu


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro