Miercuri, 24 ianuarie 2018 - 7:17:35
EUR
EURO = 4.6656 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.8059 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Iepuraşul a venit Pentru Tine, împărţind bucurie şi speranţă!


18 aprilie 2017

Obosiţi, dar plini de satisfacţia că am adus, în felul nostru, Lumina şi bucuria în zeci de suflete. Campania „Iepuraşul vine Pentru Tine!“, ediţia a II-a, ne-a scos în cale oameni noi cărora le-am prezentat povestea şi le-am întins o mână de ajutor, dar şi „întăriri“ în ceea ce priveşte persoanele care au fost impresionate de cazurile expuse de noi şi care au dorit să se implice.

Astfel, am reuşit într-o perioadă record, de numai o zi, să rezolvăm situaţia critică în care am găsit-o pe Valeria Stoican, o bătrână de 80 de ani, din zona Turnătorie, Câmpina, care mânca pe pervaz, dormea pe un pat improvizat pe nişte scaune şi se învelea cu preşurile pentru a supravieţui frigului din garsonieră. Din acel moment, viaţa bătrânei s-a schimbat. Un pat adecvat cu aşternuturi şi lenjerii noi, o masă, alte piese de mobilier în care să-şi pună lucrurile înşirate lângă pereţi, maşină de spălat, convector, haine, produse alimentare şi un pervaz plin cu flori i-au fost asigurate Valeriei Stoican de către oamenii care au fost impresionaţi de către povara grea a bătrâneţii.

Un alt caz care nu i-a lăsat indiferenţi pe membrii Grupului „Pentru tine!“, din ce în ce mai mulţi, a fost cel al Ralucăi Patricia Tudorache, din Sinaia, care la numai 13 ani, suferă de o formă severă de scolioză toraco-lombară. Colegii de şcoală, de la „George Enescu“, dar şi cei mai mari, de la Colegiul „Mihail Cantacuzino“, s-au mobilizat şi au strâns aproape o mie de euro care să-i fie de folos la intervenţia chirugicală de la sfârşitul lunii aprilie. O donatoare din Câmpina i-a asigurat materialele necesare pentru amenajarea unei băi, mai puţin cada…elementul de care copila va avea cea mai mare nevoie, după operaţie, pentru igiena zilnică. A primit, de asemenea, patul cu salteaua ortopedică. Alţii i-au donat haine, jucării, rechizite, cărţi, dar şi un manual de japoneză, ţinând cont de pasiunea fetei pentru limba şi civilizaţia niponilor. Mai are nevoie însă de bani pentru operaţie şi tratamente.

De departe, însă, cel mai spectaculos moment a fost cel în care  26 de elevi de clasa a IV-a de la Şcoala Generală „B.P. Hasdeu“ au pus piatra de temelie a unei case din Comarnic. Impresionaţi de drama Mariei Radea, a fiicei şi nepoatei ei, rămase fără locuinţă, mistuită de incendiu în decembrie, anul trecut, copiii au confecţionat brelocuri şi brăţări pe care le-au vândut, iar din banii adunaţi, o mie de lei, au cumpărat materiale de construcţie. Este drept, au mai fost şi alţi donatori care au contribuit la achiziţionarea celor necesare pentru ridicarea unei camere. Momentul în care Maria Radea s-a trezit cu materialele de construcţie şi cu o clasă întreagă în curte a fost unul care a lăsat-o fără cuvinte… Imediat cum au citit despre gestul celor mici, ne-au contactat şi alte persoane care au dorit să contribuie la ridicarea noii case. Iar copiii, coordonaţi de învăţătoarea Alina Bârsan, sunt hotărâţi să nu renunţe până nu vor vedea imobilul gata. Au început deja să adune bani pentru geamuri, scândură, tablă. Îi puteţi ajuta şi voi, cumpărându-le brăţările confecţionate cu mult drag şi într-un scop nobil.

Copiii de la centrele de plasament din Secăria şi Câmpina (de pe Muscel), oamenii fără adăpost din Ploieşti, câţiva micuţi cu nevoi speciale de la o grădiniţă din Breaza, alţi câţiva preşcolari, dar şi şcolari din familii sărace sau aflate într-un moment critic al vieţii au fost vizitaţi de Iepuraşul grupului „Pentru tine!“, cu haine, rechizite, jucării, dulciuri, alimente, produse de igienă, iar la câteva familii au ajuns televizoare, calculatoare şi piese de mobilier.

În total, au fost, din nou, peste o sută de persoane cărora am reuşit să le facem Sărbătorile mai frumoase, mai bogate, mai pline de speranţă.

Mergem mai departe! Aceşti oameni au nevoie de noi şi afara Crăciunului şi Paştelui. Nu sunt singurii cărora le putem fi de ajutor. Vă vom prezenta noi cazuri, unde ne dorim ca mobilizarea să fie, cel puţin, ca până acum. Sperăm că i-am convins prin acţiunile noastre şi pe cei care au fost şi sunt cu ochii pe noi, urmărindu-ne activitatea, că suntem un grup care facem bine când, cum şi cu ce putem, că prezentarea poveştilor este una cât se poate de reală, că facem un pas în spate atunci când constatăm că avem de-a face cu poveşti şi oameni falşi…

Cei care vor să se alăture demersurilor noastre ne pot găsi pe facebook, pe Grupul Pentru Tine!, acolo unde sunt prezentate poveştile, dar şi fiecare pas al acţiunilor noastre şi, de asemenea, îl pot contacta pe Cristi Minculescu, la 0726279537.

Le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături, de la sponsori, parteneri media, donatori atât din Prahova, Bucureşti, Braşov, cât şi din afara ţării, voluntari, până la acele persoane care ne-au „tras“ de mânecă în anumite cazuri, semnalându-ne că poveştile care ne-au fost expuse sunt minciuni.

Cu respect, Liliana Maxim Minculescu şi Cristi Minculescu, coordonatorii Grupului Pentru Tine!

Hristos a Înviat!   


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(641 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei s-ar putea sa deveniti irascibil si exista riscul sa ii dati partenerului de viata o replica nejustificat de dura, pe care o veti regreta mai tarziu.Daca va urcati la volan, ar fi bine sa tineti cont de faptul ca riscul de accidente este sporit. Este indicat sa fiti foarte precaut si sa nu raspundeti la eventualele provocari ale altor soferi. In contextul astral tensionat de azi, va sugeram sa amanati intalnirile de afaceri taur La locul de munca sau in afaceri, este foarte posibil sa survina evenimente neprevazute, care determina diverse intarzieri si amanari.Ar fi bine sa nu contati pe finalizarea unei tranzactii sau a unei negocieri programate pentru azi.Daca aveti de luat decizii dificile, puteti sa va bazati pe intuitie
GEMENI RAC
gemeni Se intrevede o zi destul de buna in plan profesional, cu conditia sa va temperati tendinta de fi excesiv de critic cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri. Ar fi bine sa fiti cat mai diplomat cu prietenii si cu partenerul de viata, pentru a evita sa se ajunga la cearta. Spre seara este posibil sa va intalniti cu o ruda mai in varsta, care va da o veste buna. rac In prima parte a zilei este posibil sa faceti cateva drumuri scurte. Aveti posibilitatea sa rezolvati atat probleme profesionale, cat si personale. S-ar putea sa deveniti irascibil si sa aveti reactii exagerate. Va sfatuim sa fiti precaut, mai ales daca va aflati la volan, pentru ca exista riscul sa fiti implicat intr-un accident. Este indicat sa evitati discutiile in contradictoriu si sa nu va sustineti punctul de vedere cu incapatanare.
LEU FECIOARĂ
leu In plan profesional sau in afaceri este posibil sa fiti nemultumit din cauza ca rezultatele muncii depuse in ultima vreme nu sunt la inaltimea asteptarilor.Eastrolog.ro va sfatuieste sa aveti rabdare si sa va temperati tendinta de a provoca discutii in contradictoriu cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri. In a doua parte a zilei, partenerul de viata v-ar putea face o surpriza placuta. fecioara In contextul astral dificil al zilei de azi, este posibil sa deveniti irascibil, riscand sa tensionati relatiile cu colegii de munca si cu partenerii de afaceri.Daca trebuie sa conduceti masina, va sfatuim sa fiti foarte atent si precaut, fiindca riscul de a fi implicat intr-un accident este mult mai mare decat in alte zile.In relatiile cu prietenii si cu familia, este indicat sa dati dovada de flexibilitate si sa evitati discutiile in contradictoriu, pentru ca se poata ajunge usor la cearta
BALANŢĂ SCORPION
balanta In plan profesional sau in afaceri, este posibil sa deveniti nerabdator si sa va propuneti sa finalizati cat mai repede un proiect inceput cu cateva zile in urma. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va grabiti, pentru ca riscati sa luati decizii neinspirate si sa faceti greseli costisitoare.Este recomandat sa evitati discutiile in contradictoriu cu partenerul de viata, pentru ca azi exista riscul sa se transforme in cearta. Daca va ganditi sa faceti o calatorie, ar fi bine sa o amanati scorpion La locul de munca sau in afaceri, este posibil ca relatiile cu colegii sau cu partenerii sa fie incordate din cauza unor neintelegeri.Ar fi bine sa amanati discutiile si deciziile importante si sa va ocupati de chestiuni de rutina.Inainte de a face promisiuni familiei, va recomandam sa va analizati cu obiectivitate posibilitatile financiare.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Este de asteptat sa va simtiti in forma si plin de energie. Aveti sanse mari sa realizati tot ce v-ati propus pentru azi. Ar fi bine sa evitati discutiile in contradictoriu cu colegii de munca si cu partenerii de afaceri.Este o zi favorabila comunicarii cu persoanele mai tinere si cu copiii. Va sfatuim sa nu faceti promisiuni decat daca sunteti sigur ca le puteti respecta. capricorn Un prieten v-ar putea propune o colaborare sau asocierea intr-o afacere promitatoare. Va recomandam sa nu luati o decizie astazi. Puteti sa va ocupati de diverse probleme din camin si sa terminati activitati incepute mai demult. Ar fi bine sa tineti cont de dorintele partenerului de viata si sa nu va opuneti ideilor si initiativelor familiei
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator In prima parte a zilei este posibil sa nu va simtiti in cea mai buna forma fizica si intelectuala, probabil din cauza oboselii acumulate in ultima vreme.Este recomandabil sa amanati deciziile importante in activitatea profesionala sau in afaceri si sa va limitati la activitati de rutina. Ar fi bine sa evitati eforturile intense si calatoriile lungi. pesti Se anunta o zi agitata, cu multe probleme de rezolvat atat la locul de munca sau in afaceri, cat si in camin. Va recomandam sa nu va grabiti si sa nu luati decizii in pripa.In relatiile cu colegii ar fi bine sa tineti cont de contextul astral tensionat al zilei si sa nu provocati discutii in contradictoriu.Este o zi buna pentru activitati de rutina, care nu necesita o buna cooperare cu cei din jur
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 ianuarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro