Joi, 28 martie 2024 - 8:51:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bucureştiul ar putea avea o unitate de poliţie pentru protecţia animalelor


27 aprilie 2017

Consiliul General al Capitalei va decide joi dacă va aproba strategia pentru protecţia animalelor, care include şi înfiinţarea unei divizii speciale de poliţie.

Poliţia animalelor ar putea fi înfiinţată până la finalul anului în curs.

”Specializarea în această zonă este un element esenţial, astfel încât un instructaj specific va fi necesar pentru întreg personalul”, se arată în Strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor în Municipiul Bucureşti, care va fi supuză votului în 27 aprilie.

Potrivit documentului, adăposturile de câini vor fi transformate în centre de adopţii, animalele urmând să primească îngrijire veterinară corespunzătoare. Mai mult, vor fi dezvoltate platforme online de promovare a adopţiei unde cei interesaţi pot primi informaţii detaliate despre animale.

De asemenea, în Parcul Natural Văcăreşti ar putea fi înfiinţată şi o fermă a animalelor, care să fie un centru de cercetare a comportamentului animalelor unde să poată fi organizate seminarii şcolare în aer liber.

Strategia mai prevede şi înfiinţarea unui Serviciu Municipal de Urgenţă şi Resuscitare Veterinară (SMURV). Acesta va avea cinci clinici mobile, destinate intervenţiilor în Bucureşti şi Ilfov. Un cimitir şi un crematoriu pentru animale sunt şi ele incluse în proiect.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro