Joi, 25 aprilie 2024 - 10:20:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum arată vasul cu oi plecat din România care a scufundat o navă militară rusească


28 aprilie 2017

Vasul de tip cargo Youzarsif-H, care a scufundat nava militară rusească Liman în Marea Neagră, face parte din flota operatorului Hammami Livestock din Tripoli, al doilea oraş ca mărime din Liban.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul oficial al companiei specializate în transportul de animale, nava Youzarsif-H a fost construită în anul 1977, iar în 2013 a fost modernizată. Nava a fost construită la Hamburg, în Germania, şi funcţionează sub pavilionul statului Togo.

Are o lungime de 81 de metri şi o lăţime de 13 metri. Cu o greutate de 2.103 tone, nava poate transporta până la 1.500 de animale a câte 500 de kilograme fiecare.

Hammami Livestock se descrie drept una dintre cele mai bune companii de transport de animale din Orientul Mijlociu.

Youzarsif-H a sosit în Portul Midia Năvodari luni, 24 aprilie, şi a plecat de aici miercuri, 26 aprilie, la ora 19.46, notează adevarul.ro. Vasul se îndrepta spre portul Aqaba din Iordania, dar la circa 40 km nord-vest de strâmtoarea Bosfor, pe ceaţă cu vizibilitate redusă, a ciocnit o navă-spion a Rusiei, care efectua o misiune de recunoaştere în apropierea coastelor Turciei.

Nava rusească „Liman“, de 1.560 de tone, a suferit o avarie la cocă, sub nivelul apei, ceea ce a dus la scufundarea sa. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit, toţi cei 78 marinari militari fiind evacuaţi la timp. Cargo-ul care transporta 8.800 de oi a fost avariat la prova, dar şi-a continuat drumul.

Traseul vasului, publicat pe site-ul vesselfinder.com, arată că Youzarsif-H a plecat pe 31 martie din portul Sete din Franţa, iar apoi a trecut prin Alger (Algeria), Oran (Algeria), Cartagena (Spania), iar pe 26 aprilie a ajuns la Năvodari, de unde a plecat mai departe spre Bosfor.

Potrivit agerpres.ro, nava rusească Liman monitoriza exerciţiile desfăşurate de NATO în Marea Neagră.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro