Marţi, 19 martie 2024 - 11:04:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce oraşe cred românii că sunt cele mai poluate


29 aprilie 2017

Platforma de imobiliare Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research au făcut un studiu în care urma căruia a vrut să vadă ce cred locuitorii oraşelor despre oraşul pe care îl respiră.

În urma cercetării, a rezultat faptul că locuitorii din Ploieşti, Călăraşi şi Bucureşti cred că respiră cel mai poluat aer. Urmează în acelaşi top oraşele Focşani, Galaţi şi Slatina.

La polul opus, în topul calităţii aerului se află Braşov, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe şi Râmnicu Vâlcea.

În topul pe regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de peste 40.000 de români ca având cea mai bună calitate a aerului, pe când Bucureşti-Ilfov se află pe ultimul loc, cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.

Cartierele desemnate ca având cea mai scăzută calitate a aerului din România sunt Mihai Bravu din Ploieşti, Mureşeni din Târgu Mureş şi Gara din Slatina. La coada clasamentului intră şi patru cartiere din Capitală: Unirii, Gara de Nord, Ştefan cel Mare şi Moşilor, care ocupă poziţiile patru, şase, nouă şi respectiv zece.

Primele poziţii în clasamentul naţional al cartierelor cu cea mai bună calitate a aerului sunt Răcădau şi Noua din Braşov, urmate de cartierul Valea Aurie din oraşul Sibiu. În top zece mai intră şi patru cartiere din oraşul Cluj-Napoca, şi anume Grigorescu, Gruia, Zorilor şi Andrei Mureşanu.

Anul trecut, după o monitorizare a cercetătorilor, Bucureştiul, Iaşul şi Braşovul au fost anunţate drept cele mai poluate oraşe din ţară.

Potrivit specialiştilor, gazele de eşapament, traficul intens, coşurile industriale, şantierele de construcţii, încălzirea rezidenţială sunt cele mai importante surse de poluare a aerului în marile oraşe. De asemenea, dintre toţi poluanţii atmosferici, pulberile în suspensie şi ozonul de la nivelul solului sunt cei care afectează cel mai grav sănătatea umană.

Datele de specialitate arată că, în ultimii ani, mai bine de 40% din populaţia urbană a Europei a fost expusă la concentraţii de pulberi în suspensie (PM10) care au depăşit limitele stabilite de Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În 2015, ministrul Mediului anunţa că în România, două oraşe înregistrează constant depăşiri ale acestui poluant: Bucureşti şi Iaşi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro