Marţi, 19 martie 2024 - 10:51:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Impozite de cinci ori mai pentru bucureştenii care nu îşi îngrijesc casele


29 aprilie 2017

Primarii de sector au cerut creşterea impozitelor cu 500% pentru bucureştenii care nu îşi menţin într-o stare bună casele şi terenurile.

Iniţiativa edililor a fost aprobată de consilierii Capitalei, iar, în curând, inspectori evaluatori vor analiza fiecare casă în parte, urmând să stabilească impozitul pe care îl vor achita proprietarii.

Măsura pare să fie deja destul de nepopulară printre cetăţeni, în special printre cei care nu îşi permit să facă investiţii majore în proprietăţile lor imobiliare.

”Proprietatea nu-ţi dă doar drepturi, îţi dă şi obligaţii. Dacă nu pot să-şi întreţină proprietăţile, au opţiunea să le vândă”, spune Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, citat de Digi 24.

”Noi vrem să punem o presiune pe proprietari, ca aceştia să le aducă la o stare normală. Cred că se poate şi vinde o proprietate pentru care nu ai bani să o întreţii şi poţi să-ţi cumperi o proprietate pe care ţi-o permiţi”, precizează şi Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

Majorările de taxe vor fi aplicate de Poliţia Locală, printr-un deparatament de specialitate.

”Pentru terenurile lăsate în paragină, neîngrijite, care constituie practic pata pe obrazul Bucureştiului, aceste taxe sa poata să crească de până la 500 la sută, aşa cum, repet, prevede Codul Fiscal”, a completat primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea.

Evaluatorii vor ţine cont de cum arată faţada casei, curtea şi gardul proprietăţii. Bucureştiul nu este primul oraş din România care aplică supra-impozitarea, Oradea fiind unul dintre ele. Aici, din 166 dintre cei 285 de proprietari care au fost supra-taxaţi au făcut contestaţie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro