Joi, 25 aprilie 2024 - 11:21:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România, ţara în care mor sportul şi cultura: Cei mai puţini spectatori din Uniunea Europeană


13 iulie 2017

Mai puţin de o treime dintre românii care au împlinit 16 ani au asistat la un eveniment cultural sau sportiv într-un an întreg.

Este vorba de anul 2015, pentru care agenţia europeană de statistică Eurostat a realizat acest studiu. România are o rată de participare la evenimente culturale şi sportive de doar 29,9%, fiind pe ultimul loc în Uniunea Europeană.

Aproape la fel de prost ca noi stau şi bulgarii, care au fost în proporţie de 32 la sută la un meci sau la o piesă de teatru.

La nivelul Uniunii Europene media este de 66,5%, un nivel dublu faţă de cel din România. În spaţiul comunitar, cetăţenii preferă evenimentele culturale, peste 40% dintre ei au mers cel puţin o dată la cinematograf, au vizitat un obiectiv turistic cultural sau au participat la un concert live. Mai puţin de o treime dintre ei au fost la un eveniment sportiv.

Dintre statele membre UE, Suedia este ţara cu locuitorii cei mai ”lacomi” după sport şi cultură, cu un procentaj de participare la astfel de evenimente de 88,8%. Alte două ţări nordice, Danemarca (86,1%) şi Finlanda (84,6%) completează podiumul.

Potrivit Eurostat, audienţele evenimentelor culturale şi sportive sunt strâns legate de nivelul educaţiei, fiind direct proporţionale cu acesta. Astfel, cu cât populaţia este mai educată, cu atât petrece mai mult timp în mediul cultural şi sportiv.

În Europa, doar 45,4% dintre oamenii care nu au ajuns la liceu au fost şi la un spectacol cultural sau sportiv în 2015. Cei care au absolvit studii medii au mers în proporţie de 70,2%, în timp ce persoanele care au trecut şi pe la facultate s-au prezentat în proporţie de 87,5% la aceste evenimente.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro