Joi, 18 aprilie 2024 - 1:07:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fundaţia Prinţului Charles susţine trei militari români răniţi în Afganistan pentru a participa la Jocurile Invictus


6 august 2017

Fundaţia Prinţului Charles susţine trei militari români răniţi în Afganistan pentru a participa la Jocurile Invictus, eveniment sportiv iniţiat de printul Harry, fiul cel mic al Printului de Wales, pentru militari răniţi în teatrele de operaţiuni. Sprijinul este acordat în contextul în care fundaţia lansează un program nou de susţinere a militarilor români răniţi în conflictele din ultimii ani şi a celor care ies la pensie şi doresc să înceapă o carieră nouă.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Radio Europa FM, directorul executiv al Fundaţiei Prinţului de Wales în România, Aura Woodward, a povestit cum a decis Prinţul Charles să-i ajute pe militarii români, precizând că unul dintre militari are nevoie de o proteză pentru un picior pe care l-a pierdut în războiul din Afganistan, iar ceilalţi doi au nevoie de biciclete speciale, titrează News.ro.

Conform Aurei Wodward, prinţul a spus că va susţine financiar, personal, aceşti trei militari, iar ulterior, prin fundaţia sa, vor fi gândite programe pe termen lung pentru toţi militarii români răniţi în teatrele de operaţiuni.

“Fundaţia Prinţul de Wales lansează un program nou de susţinere a militarilor români răniţi în conflictele din ultimii ani şi a celor care ies la pensie şi doresc să înceapă o carieră nouă”, anunţă Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, argumentând că “de la războiul din Kosovo de la începutul anilor ’90 şi până la razboaiele recente din Irak şi Afganistan, au avut loc 30.000 de misiuni ale soldaţilor români în cadrul forţelor multinaţionale NATO, 28 de mililitari fiind ucişi şi aproape 200 răniţi.”

Armata României a devenit profesionistă în 2007, în momentul în care serviciul militar obligatoriu a incetat. Mulţi dintre soldaţii care şi-au început cariera atunci se apropie de vârsta pensionării –  în jur de 50 de ani, în funcţie de vechime şi alte considerente. constată reprezentanţii fundaţiei.

“Această iniţiatiativă a Fundaţiei Prinţul de Wales incepe cu susţinerea a trei militari români răniţi în Afganistan, în vederea participării la Jocurile Invictus, un eveniment sportiv iniţiat de Prinţul Harry, fiul cel mic al Prinţului de Wales, pentru militari răniţi în teatrele de operaţiuni. Jocurile Invictus folosesc sportul ca motivaţie pentru recuperarea fizică şi psihică a militarilor eroi şi de asemenea contribue la o mai bună înţelegere din partea publicului a situaţiei militarilor răniţi”, anunţă fundaţia prinţului Charles.

Cu aceeaşi ocazie Fundaţia Prinţul de Wales România lansează şi o campanie publică de sprijin prin care urmăreşte să strângă fonduri pentru două programe noi: unul de consiliere pentru militarii ce suferă de boli cauzate de stres şi un altul de reconversie profesională, inclusiv prin susţinerea lor de a începe mici afaceri prin care să contribue la viaţa comunităţilor în care trăiesc.

Fundaţia Prinţul de Wales va beneficia de expertiză din partea unor organizaţii din Marea Britanie ce sprijina militari eroi.

Campania Fundaţiei Prinţul de Wales de strângere de fonduri se va încheia în acelaşi timp cu Jocurile Invictus din Canada la sfârşitul lunii septembrie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro