Vineri, 29 martie 2024 - 10:35:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Premieră pentru România. Un elev a luat medalie de aur în SUA la un concurs organizat de Microsoft


8 august 2017

Îl cheamă Tiberiu Danciu şi a împlinit 18 ani în drum spre America, unde a obţinut locul I şi titlul de campion Microsoft Word, la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2017.

Tiberiu este elev al Colegiului Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti şi este primul român care devine campion absolut la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, organizat anual de Certiport împreună cu Microsoft.

Finala 2017 a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist s-a desfăşurat la Anaheim, California, SUA, în perioada 31 iulie – 2 august, iar în acest an a fost a 15-a ediţie a concursului.

În total, la ediţia din acest an au participat peste 560.000 de candidaţi din întreaga lume. În finală, Tiberiu a concurat cu 156 de competitori din 49 de ţări.

Tiberiu a ieşit primul din sala de competiţii, după aproximativ 20 de minute, în care a demonstrat nu numai că răspunde cel mai bine, dar şi că a identificat cele mai multe „capcane” din subiect.

Performanţa este remarcabilă cu atât mai mult cu cât România nu s-a situat între ţările favorite.

Tiberiu Danciu, care deţine două certificări internaţionale MS Office, a devenit campion, după ce la selecţia naţională din aprilie 2017 de la Bucureşti a obţinut un scor perfect, de 1000 din 1000 de puncte, în doar 11 minute şi 36 de secunde.

Certificarea MOS i-a adus lui Tiberiu Danciu un premiu în valoare de 7.000 USD şi un Xbox One din partea Microsoft, dar performanţa lui nu este izolată. El studiază continuu mai multe aplicaţii  MOS, fiind certificat internaţional în aplicaţiile Excel şi Word, prin examene susţinute în centrul de certificare autorizat Certiport, deschis în cadrul Colegiului Naţional Grigore Moisil, din Bucureşti, unde este elev.

Pasiunea lui Tiberiu pentru domeniul IT e moştenire de familie şi i-a fost insuflată de bunicul şi mama sa. Are planuri mari, dar deocamdată mai are un an de liceu.

„Performanţa mea în utilizarea aplicaţiilor Word şi Excel sunt doar o pârghie pentru alegerea universităţii. Oscilez între a studia inteligenţa artificială la Universitatea Nottingham din Regatul Unit sau la MIT, după care intenţionez să mă întorc în ţară, pentru a-mi valorifica competenţele profesionale. Încerc permanent să-mi depăşesc limitele. Credeţi în voi înşivă şi haideţi să ne facem ţara mândră de noi!”, îndeamnă Tiberiu.

În România funcţionează 260 centre autorizate de certificare internaţională Certiport, în special în licee, deschise cu ajutorul logistic al Certipro Education. Certificările MOS dovedesc performanţa în utilizare aplicaţiilor desktop, favorizează deţinătorului o mai bună poziţionare la admiterea în instituţii de învăţământ superior şi ajută la obţinerea unui mai bun loc de muncă, indiferent de domeniul de activitate. În lume participă anual peste 600.000 de candidaţi unici din peste 60 de ţări din lume. La finala globală se califică cei mai buni utilizatori ai aplicaţiilor Microsoft Office din fiecare ţară, aceştia fiind invitaţi să îşi dovedească super competenţele în una din aplicaţiile suite MS Office: Word, Excel şi PowerPoint 2013 sau 2016. Campionatul Mondial MOS valorizează cunoştinţele de utilizare ale tinerilor între 13 şi 22 de ani, pe aplicaţiile MS Office, atât ca nivel de performanţă a utilizării, cât şi contra cronometru, dacă tânărul deţine o certificare internaţională Microsoft Office (certificare MOS).

Clasamentul competiţiei de anul acesta din California:

Microsoft Excel 2016: John Dumoulin, Virginia, USA

Microsoft Excel 2013: JiaXi Dai, China

Microsoft Word 2016: Cheng Wai Fung, Hong Kong

Microsoft Word 2013: Tiberiu Danciu, Romania

Microsoft PowerPoint 2016: Pattarapong Tantikowit, Thailand

Microsoft PowerPoint 2013: Yip Pak Ming, Hong Kong


(surse: comunicate Certiport, Inc., certipro.ro)


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro