Vineri, 29 martie 2024 - 3:47:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Avocatul Poporului s-a sesizat în privinţa şacalilor din judeţul Vâlcea


23 august 2017

Victor Ciorbea verifică posibile încălcări ale dreptului la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, în urma pagubelor provocate de mistreţi, şacali şi vulpi în judeţul Vâlcea.

Situaţia animalelor sălbatice din judeţul Vâlcea este una îngrijorătoare.

”Migraţia mistreţilor din alte fonduri cinegetice şi creşterea numărului de şacali şi de vulpi – ultimele cunoscute ca principali vectori de răspândire a rabiei creează mari probleme, cu precădere în sudul judeţului Vâlcea. Mistreţii pot ataca atât adulţi, cât şi copii. În staţiunea Călimăneşti-Căciulata au fost văzuţi mistreţi circulând la lăsarea serii în dreptul izvoarelor termale, fapt ce este deosebit de grav, având în vedere că în staţiuni sunt oameni de diverse vârste, precum şi părinţi cu copii”, se arată într-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, care este îngrijorat că vâlcenilor le este încălcat şi dreptul la ocrotirea sănătăţii şi dreptul la mediu sănătos.

Potrivit lui Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, numărul vulpilor şi al şacalilor din judeţ a crescut foarte mult în ultimii ani. Vânătorii spun că din această cauză iepurii şi fazanii sunt pe cale de dispariţie.

”Nu cred că trebuie să aşteptăm să se întâmple vreo nenorocire cu vreun cetăţean al judeţului. Judeţul Vâlcea arată noaptea ca un judeţ în război, cu focuri aprinse, cu cauciucuri arse”, a mai declarat Constantin Rădulescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro