Marţi, 19 martie 2024 - 11:01:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Revoltă la Spitalul Marie Curie, din cauza medicului Burnei! Doctorii ameninţă cu demisiile


30 august 2017

Medicii din Sectia de Ortopedie a Spitalului “Marie Curie” refuza orice asociere cu numele chirurgului Gheorghe Burnei si cu activitatea acestuia si avertizeaza ca vor recurge la toate mijloacele legale: “mutarea in ate sectii, greva, suspendarea contractului de munca si chiar demisia”, daca medicul revine in unitatea medicala.

Medicii specialisti siu rezidenti au adresat conducerii spitalului si Comisiei de etica o petitie in care spun ca refuza orice forma colaborare cu doctorul Gheorghe Burnei, caruia instanta i-a dat din nou dreptul de a lucra in sistemul medical de stat, potrivit Romania TV.

„Nu dorim sa participam in niciun fel la activitatea acestuia si vom face uz de toate mijloacele legale: mutarea in alte sectii, greva, suspendarea contractului de munca si chiar demisia”, arata medicii in scrisoare. Potrivit documentului, acestia evidentiaza o serie de nereguli care s-au petrecut pe sectie in vremea in care aceasta era condusa de profesorul Burnei. „Sectia a fost condusa discretionar. Resursele de care dispunea au fost folosite, in integralitate, pentru pacientii acestuia”, sustin medicii.

In opinia medicului Bogdan Tanase, presedintele Aliantei Medicilor, revolta medicilor vine dupa o serie de abuzuri la care acestia ar fi fost supusi. „Sunt ferm convins ca aceasta scrisoare a aparut pentru ca medicii au fost abuzati permanent. Probabil ca in aceasta perioada au tras o gura de oxigen si au vazut ca este bine atunci cand gusti liberatea. si, cred eu, nu mai au ce pierde acum. E curajul disperarii la gandul ca se va intoarce”, a declarat chirurgul, conform Adevarul.ro.

Profesorul Burnei a impus cu autoritate efectuarea anumitor interventii chirurgicale inutile, nelasand dreptul celorlalti medici de a opta pentru tratamentul chirurgical optim adecvat propriilor pacienti. si-a folosit autoritatea in sensul obstructionarii medicilor tineri in a efectua interventii chirurgicale prin care sa isi poata confirma nivelul de performanta, in acest sens a intretinut o atmosfera de timorare a medicilor in sectia de ortopedie, atmosfera in care adresa injurii nemotivate tuturor medicilor din sectie. Pacienti tratati initial de catre medicul Gheorghe Burnei au fost preluati de catre medicii acestei sectii si s-au efectuat fie reinterventii, fie continuarea programului terapeutic al acestora. Dovada acestui fapt sunt condicile operatorii si insusi pacientii”, noteaza documentul, care a ajuns si in atentia presedintelui Colegiului Medicilor din Romania.

Medicul Gheorghe Borcean, seful Colegiului Medicilor din Romania, considera ca protestul ortopezilor pediatri de la Spitalul Marie Curie ar fi trebuit sa aiba loc inainte de decizia instantei. „Constat ca exista aceasta revolta a medicilor de acolo care din punct de vedere legal nu pot face nimic pentru ca nu ei au calitatea de a-l reprimi, ci spitalul. Iar daca o instanta judecatoreasca decide ca trebuie sa se intoarca, se va intoarce. Trebuie sa vedem ce anume determina acest protest si motivele pentru care el nu a avut loc inainte de luna decembrie 2016. De ce se revolta doar acum?”, a precizat seful medicilor.

Tribunalul Bucuresti a ridicat interdictia de a profesa dispusa in cazul lui Gheorghe Burnei – potrivit sentintei, el ar putea reveni in activitate in cadrul Spitalului Clinic de Urgente de Copii Marie Curie sau in oricare alta institutie din sistemul public de sanatate.

Doctorul ortoped, banuit – in afara luarii de mita – de faptul ca ar fi mutilat ireversibil mai multi dintre pacientii sai, a declarat ca vrea sa revina in activitate ca sa “ajute copiii in continuare”.De asemenea, a declarat ca vrea sa le predea studentilor si notiunile practice, motiv pentru care are nevoie de acces in Spitalul „Marie Curie”. Medicul bucurestean sustine ca nu va influenta martorii din dosar.

Procurorii il acuza pe Gheorghe Burnei ca ar fi mascat mita ceruta de la parinti in contracte de donatii.

Unii dintre minori ar fi fost operati pentru afectiuni inexistente in realitate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro