Joi, 28 martie 2024 - 6:14:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Jumătate dintre liderii români de business fac parte din generaţia Millenials


16 noiembrie 2017

Cei mai mulţi lideri de business din România sunt Millenials (49%) sau fac parte din Generaţia X (43%) 61% dintre ei consideră că munca este vocaţia lor, iar pentru 32% munca reprezintă cariera
 Principalele valori ale liderilor de afaceri din România sunt reprezentate de libertatea de a face ceea ce le place, independenţa financiară şi o familie echilibrată
 Principalele provocări cu care se confruntă liderii din România sunt resursele umane (82%) şi instabilitatea economică, fiscală şi legală (22%)


Un studiu MKOR Consulting relevă, în premieră, profilul liderului din România.

Liderii din mediul business din România sunt persoane tinere, aproape jumătate (49%) făcând parte din binecunoscuta generaţie Millenials, adică cei născuţi între 1981-1995. Un procent de 43% fac parte din Generaţia X (cei născuţi între 1965-1980), reprezentând un segment mai matur al liderilor.

Vârsta liderilor este în strânsă legătură şi cu vechimea în carieră: 45% au o vechime între 11 şi 20 de ani, 28% sub 10 ani, iar 27% peste 21 de ani de experienţă.
Majoritatea liderilor consideră că munca pe care o fac în prezent este vocaţia lor (61%), iar 32% consideră actualul loc de muncă o etapă în cariera pe care doresc să o urmeze. Numai 7% consideră că în prezent au un loc de muncă oarecare.

Liderii respondenţi ai studiului consideră că un lider ideal ar trebui să fie empowering, capabil să decidă, să aibă gândire strategică, să fie deschis schimbărilor, energic, entuziast şi ambiţios.

În ceea ce priveşte propria persoană, liderii români se consideră mai degrabă persoane corecte şi loiale (98%), având viziune de ansamblu (96%) şi sunt tenace şi ambiţioase (96%, respectiv 95%).

Aproximativ jumătate dintre respondenţi consideră că un lider de succes ar trebui să se perfecţioneze continuu, sfat pe care îl urmează îndeaproape: 92% citesc frecvent cărţi şi articole de dezvoltare personală şi profesională, 79% participă anual la programe de training, iar 73% participă la conferinţe de afaceri.

În ceea ce priveşte succesul în business, 73% dintre respondenţi consideră perseverenţa ca fiind o calitate definitorie pentru a atinge succesul în afaceri.

Succesul nu vine fără a depăşi provocări. Managementul resurselor umane este cea mai mare provocare, pe care 82% dintre liderii respondenţi o întâmpină, urmată de instabilitatea mediului economic, fiscal şi legal (22%).
Din perspectivă de gen, liderii bărbaţi din România sunt inspiraţi în proporţie de 99% de lideri masculini, în timp ce femeile lider din România sunt mai înclinate să se inspire de la la alţi lideri feminini: 18% din liderii care le inspiră pe femeile lider din România sunt, la rândul lor, femei de succes.

Toate detaliile sunt disponibile gratuit în raportul studiului, care se poate downloada instant de pe site-ul agenţiei: https://mkor.ro/blog/studiul-profilul-liderului-din-romania/

Studiul calitativ a fost realizat în luna iulie 2017, pe un eşantion format din 639 de lideri: 345 de antreprenori şi 294 de manageri din mediul business şi ONG.

***

MKOR Consulting este o agenţie de cercetare de piaţă inovativă, care combină experienţa practică în afaceri, know-how-ul la nivel MBA şi expertiza de top pentru a oferi o înţelegere aprofundată a mediului de business. În activitatea sa, MKOR Consulting acoperă toate tipurile de cercetare şi oferă o flexibilitate crescută clienţilor săi, cu scopul înţelegerii şi livrării celor mai detaliate perspective asupra pieţei.

MKOR Consulting dezvoltă o serie de proiecte de cercetare proprii, pe care vă invităm să le parcurgeţi în mod gratuit pe site-ul agenţiei: https://mkor.ro/studii-piata-proprii/

MKOR Consulting este fondat de către Corina Cimpoca, un profesionist cu peste 12 ani de experienţă în marketing şi cercetare de piaţă. Corina are titlul de MBA, obţinut la Cotrugli Business School. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu mai multe organizaţii în calitate de manager de marketing şi PR şi a iniţiat mai multe proiecte antreprenoriale. Mai multe detalii   https://ro.linkedin.com/in/coricimpoca


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro