Vineri, 29 martie 2024 - 5:05:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Olimpica Diana, condusă pe ultimul drum de sute de persoane


12 ianuarie 2013

Peste 200 de persoane au participat, sâmbătă, la Câmpina, la înmormântarea elevei de 13 ani care a murit marţi după ce a căzut de la etajul unei vile din Buşteni, unde se afla într-o tabără, colegi şi profesori ai fetei venind cu două autocare pe parbrizele cărora au lipit o fotografie a fetei.

Biserica "Sfânta Treime" din municipiul Câmpina a fost neîncăpătoare pentru cele peste 200 de persoane care au venit să o conducă pe ultimul drum pe Diana Elena Rotaru, adolescenta de 13 ani care a murit într-o tabără de matematică organizată la Buşteni.

Slujba de înmormântare, oficiată de cinci preoţi, a început la ora 13.00, iar la aceasta au asistat, pe lângă familie, zeci de colegi, dar şi cadre didactice ale copilei, elevă la Şcoala 56 "Jose Marti" din Bucureşti.

La finalul slujbei, unul dintre preoţi a spus că în astfel de momente "cuvintele sunt mărginite pentru a exprima durerea celor care au cunoscut-o şi iubit-o pe Diana Elena".

După cuvântarea de final a preotului, în biserică a vorbit tatăl fetei, care a spus că Diana a fost "un copil foarte dorit" şi că aceasta "umplea cu vocea şi bucuria ei orice spaţiu oricât de mare". Tatăl adolescentei a mai povestit că încă de mică fetiţa a fost deschisă spre cunoaştere, că la patru ani a învăţat să citească, iar la cinci ani citea cursiv, inclusiv de la televizor.

Familia a decis să o înmormânteze pe Diana la Câmpina, întrucât fata şi-a petrecut o parte din copilărie în acest oraş, alături de bunica din partea tatălui.

Eleva de 13 ani, olimpică la matematică, a murit, marţi seară, la Spitalul din Sinaia, unde fusese adusă marţi dimineaţă, după ce a fost găsită căzută de la etajul al treilea al vilei în care fusese cazată alături de alţi 21 de elevi care participau la o tabără de matematică. Când a fost găsită, temperatura corpului fetei măsura 19,5 grade.

Necropsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală a arătat că fata consumase alcool şi avea o alcoolemie de 0,9.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia a deschis dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă împotriva cadrelor didactice care se aflau în tabără cu copiii. Conform unor surse, unii dintre profesorii cu care elevii aflaţi în tabără făceau zilnic şase ore de matematică au declarat că ei au venit în tabără nu ca supraveghetori, ci exclusiv pentru a lucra cu copiii.

Organizatorul taberei este un profesor pensionar din Zalău, care conduce o editură şi are o asociaţie care-i sprijină pe copiii olimpici la matematică.

Fata era elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 "Jose Marti" din Bucureşti şi obţinuse medalia de argint la olimpiada naţională de matematică.

 

Sursa:rtv.net

Foto:rtv.net


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro