Marţi, 16 aprilie 2024 - 10:03:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Salariile restante au dus la grevă spontană în şase regionale CFR


16 ianuarie 2013

UPDATE La ora 9.00, greva spontană demarată de angajaţii CFR Călători din toate cele opt regionale CFR a încetat. Oficialii CFR au anunţat că în cele două ore de protest spontan a fost afectată circulaţia a 654 de trenuri. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu a anunţat că se caută soluţii pentru ca angajaţii să primească astăzi salariile restante.

 

Angajaţii CFR Călători au declanşat o grevă spontană, în această dimineaţă, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012. Directorul companiei, Ştefan Roşeanu, a anunţat că vor fi găsite soluţii astfel încât disconfortul creat călătorilor să fie redus.

Aproximativ 90 de trenuri au fost blocate în gări, la grevă participând şase regionale CFR.

Prima măsură luată de conducerea CFR a fost solicitarea de suplimentare a poliţiştilor din gări, astfel încât peste 2.000 de angajaţi MAI fiind mobilizaţi în gări pentru a putea preveni manifestări violente spontane.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că la această oră a convocat conducerile companiilor CFR Călători şi CFR Infrastructură pentru a vedea cine este responsabil de întârzierea de o zi - o zi şi jumătate a plăţii salariilor.

El a spus că nu are atribuţii, dar că va cere premierului să verifice cheltuilile fiecărei companii din subordinea Ministerului Transporturilor.

"Am suspiciunea că se plătesc cu prioritate alte cheltuieli, şi nu salariile. Este responsabilitatea patronului, care în acest caz este statul, ca dacă oamenii muncesc să fie plătiţi", a spus Fenechiu, potrivit Mediafax.

El a mai afirmat că va căuta soluţii pentru ca în cursul acestei zile problema să fie rezolvată, iar responsabilii să plătească.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro