Marţi, 23 aprilie 2024 - 7:08:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prahovenii morţi în Algeria revin acasă cu un avion al MapN


21 ianuarie 2013

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a aprobat, la solicitarea Ministerului de Externe, efectuarea unui zbor cu un avion militar în Alger pentru repatrierea celor doi români care şi-au pierdut viaţa în atacul terorist, iar în prezent autorităţile române fac demersurile pentru survol.

Ministrul Apărării Naţionale a anunţat, printr-un comunicat remis presei duminică seară, că aeronava Flotilei 90 Transport Aerian, de tip C-27 J Spartan, va decola în cursul zilei de luni, 21 ianuarie, după obţinerea tuturor aprobărilor de survol.

"Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a aprobat efectuarea unui zbor militar către Alger pentru repatrierea celor doi români care şi-au pierdut viaţa în atacul terorist din Algeria. Solicitarea a venit din partea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean. Aeronava Flotilei 90 Transport Aerian, de tip C-27 J Spartan, va decola în cursul zilei de luni, 21 ianuarie, după obţinerea tuturor aprobărilor de survol", se arată în comunicatul MApN.

Vă reamintim că doi români şi-au pierdut viaţa în complexul petrolier atacat de islamişti, în Algeria. Forţele speciale algeriene au găsit, sâmbătă, 15 trupuri carbonizate la complexul de industralizare a gazelor de la In Amenas, atacat miercuri de un comando islamist, transmite Reuters, citând o sursă familiară cu desfăşurarea crizei ostaticilor

O sursă de securitate algeriană, citată de agenţia de presă APS, a furnizat vineri seară un bilanţ provizoriu al asaltului dat de militari: 12 ostatici şi 18 islamişti ucişi şi circa o sută de ostatici străini - din 132 - eliberaţi, precum şi cei 573 de muncitori algerieni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro