Vineri, 29 martie 2024 - 12:59:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Trei ani cu suspendare pentru Gigi Becali


11 februarie 2013

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea lui Gigi Becali la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane. Decizia instanţei supreme este definitivă şi irevocabilă. Într-o intervenţie la România TV, Gigi Becali a declarat că nu crede în această sentinţă şi că nu se va întoarce în România, acesta aflându-se în prezent în Dubai.

Gigi Becali a fost condamnat, definitiv, de completul de cinci judecători al instanţei supreme la trei ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, pedepse similare fiind dispuse şi în cazul gărzilor sale de corp. Astfel, Cătălin Smărăndescu a primit şi el o sentinţă de trei ani de închisoare.

Gigi Becali s-a arătat surprins de decizia ICCJ. "Fac exact ce v-am spus. Aici în Dubai lângă biserica creştină sunt nişte case frumoase. Eu nu mai am ce căuta niciodată în ţara aia. Eu încă nu cred. Nu mai mă consult cu niciun avocat, eu ştiu ce am de făcut", a declarat Gigi Becali la România TV.

Pe 28 ianuarie, procurorul de şedinţă a cerut luni condamnarea la 11 ani şi şase luni de închisoare cu executare a omului de afaceri Gigi Becali în acest dosar.

Magistraţii ÎCCJ au judecat la acea dată recursul procurorilor la decizia prin care Secţia penală a instanţei supreme l-a achitat, pe 19 octombrie 2011, pe omul de afaceri George Becali în dosarul în care acesta era acuzat că i-a sechestrat pe cei care i-au furat automobilul.

Alături de George Becali au mai fost achitaţi şi ceilalţi coinculpaţi, bodyguarzii lui Becali - Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu -, dar şi Romulus Dumitrescu.

Judecătorii l-au condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pe angajatul lui Becali Marcel Popa, pentru uz fără drept de armă neletală supusă autorizării.

 

George Becali a fost trimis în judecată pe 16 octombrie 2009 de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru sechestrarea persoanelor care i-ar fi furat autoturismul.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu şi Marcel Popa, instigaţi de George Becali, acţionând împreună şi folosind violenţa, au imobilizat trei persoane, pe care le-au transportat, împotriva voinţei lor, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice.

De asemenea, inculpaţii i-ar fi obligat pe cei trei să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni.

Cu câteva zile înainte ca judecătorii să dea verdictul final, Gigi Becali a ales să plece în Dubai. El a spus că dacă va fi condamnat, nu-l va mai interesa România.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro