Vineri, 29 martie 2024 - 2:46:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Află ce te poate curăţa de vrăji!


18 februarie 2013

Imediat după ce pe cerul oraşului siberian Chelyabinsk a explodat vineri un meteorit şi a provocat mai mulţi răniţi şi pagube materiale, au apărut pe internet o mulţime de anunţuri ale unor persoane care spun că vând bucăţi din respectivul obiect. Pe lângă cele în care este prezentată oferta scurt şi la obiect, mai sunt şi unele care vin cu detalii suplimentare.

„Vând cioburi din meteoritul de la Chelyabinsk! Element cosmic nepământean! Tratează boli cronice, te curăţă de vrăji!”, se arată într-un anunţ citat de elldor.info. Un alt anunţ spune că vinde un fragment „cu mici rosături, dar în general în stare perfectă. O parte a lui a ars în atmosferă.”

Potrivit experţilor de la NASA, meteoritul avea dimensiunea unui autobuz şi cântărea aproximativ 10.000 de tone. Meteoritul a intrat în atmosferă cu o viteză de peste 50.000 de km/h şi a explodat la aproximativ 40 de kilometri deasupra Pământului. Unda de şoc a spart geamurile a peste 3.000 de clădiri din Chelyabinsk. Peste 1.000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.   

Şi în România sunt anunţuri de vânzare ale unor diverse bucăţi de meteorit. Potrivit celui mai recent anunţ de acest gen, cu aproximativ 350 de lei se putea cumpăra o bucăţică de meteorit care a căzut la începutul lui 1947 în estul Siberiei. Acesta are şi certificat de autenticitate.

Una dintre cele mai valoroase bucăţi de meteorit este Allan Hills 84001. Descoperirea a fost făcută pe 27 decembrie 1984 şi se pare că provine de pe planeta Marte. Mai mult, în 1996, cercetătorii care au studiat-o au declarat că ar conţine bacterii fosilizate de pe Marte.

Cum a ajuns această bucată pe Pământ? Ipoteza specialiştilor este că un asteroid a lovit foarte puternic planeta Marte, iar anumite bucăţi de rocă au ajuns în spaţiu, au fost captate de câmpul gravitaţional al Pământului şi au căzut pe planeta noastră.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro